Snapchat voert grootste verandering ooit door

Dat je voortaan niet meer je vinger op het beeld hoeft te houden om een snap te kunnen zien, is iedereen inmiddels wel g...

Lees ook

Dat je voortaan niet meer je vinger op het beeld hoeft te houden om een snap te kunnen zien, is iedereen inmiddels wel gewend. De app komt nu met de volgende verandering en wel een hele grote.

Herkenbaarheid

Voortaan zal Snapchat namelijk doorgaan onder de naam Snap Inc. “Toen we net begonnen leek het logisch om ons bedrijf Snapchat Inc. te noemen, aangezien Snapchat op dat moment ons enige product was. Nu we ook andere producten aan het ontwikkelen zijn, moeten we een naam hebben die verder gaat dan slechts één product. Uiteraard wel een naam die de herkenbaarheid en het plezier van ons team en merk blijft houden. We besloten daarom om ‘chat’ weg te laten en voortaan door te gaan als Snap Inc”, aldus CEO Evan Spiegel over de naamswijziging.

Spectacles

De naamswijziging zal gelijk doorgevoerd worden met de introductie van de ‘Spectacles’. De brillen zijn uitgerust met een camera die een korte video van tien seconden kan opnemen, die je dan weer kan delen via je smartphone. Volgens hem heeft de naamsverandering ook een ander voordeel. Als je voortaan naar productinformatie van Snapchat of Spectacles zoekt, is het gemakkelijker om relevante en leuke informatie te vinden in plaats van, zoals ze het zelf noemen, saaie bedrijfsinformatie of financiële analyses.

Lees ook: Deze nieuwe Instagram-functie gaat je nieuwe volgers opleveren!

Bron: Girlfriend Magazine, WinMagPro Beeld: YouTube, Istock

Laatste nieuws

Zie ook