Weer ophef over GTST-scène

Eerder deze maand haalde Goede Tijden, Slechte Tijden zich een hoop woedende mensen op de hals. Pikante sekssc...

Lees ook

Eerder deze maand haalde Goede Tijden, Slechte Tijden zich een hoop woedende mensen op de hals. Pikante seksscènes vielen verkeerd in de smaak en waren volgens velen niet geschikt voor kinderogen. Ook nu is er weer ophef te over een scène in de populaire soap. Dat één van de hoofdrolspelers zich met een mes snijdt, zou volgens kijkers geen goed voorbeeld zijn.

Voorbeeld

Ouders zijn bezorgd dat jongere kijkers een voorbeeld kunnen nemen aan hoofdrolspeler Rover Dekker, die met automutilatie kampt en zichzelf opzettelijk pijn doet. Wat begon met brandend kaarsvet, is nu overgegaan tot het snijden in zijn lichaam met een mes.

Kansen

Toch zijn er ook mensen die de ophef overdreven vinden. De Landelijke Stichting Zelfbeschadiging ziet zelfs kansen om het gesprek over verborgen problemen te openen. Automutilatie is daar één van. “Wie zich beschadigt, doet dat in eenzaamheid. Door zo’n onderwerp op televisie weer te geven, zorg je voor herkenbaarheid”, zegt onderzoeker Nienke Kool.

Het zou volgens haar dan ook niet nodig zijn dat het onderwerp van de buis verdwijnt. Ook Dwayne Meijckens vindt dat we de aandoening niet langer moeten vermijden. “Zelfbeschadiging is, hoe verborgen ook, ook een schreeuw om hulp, een manier om te communiceren. Dat vraagt ook aandacht.”

Lees ook: Zo ziet de jonge Rikki uit GTST er nu uit

Bron: AD, Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook