Onderzocht: Is slapen met sokken nou goed of slecht voor je?

Er gaan heel wat feiten en fabels rond over slapen met sokken. Want: is het nu superslecht of juist goed voor je? Grazia...

Er gaan heel wat feiten en fabels rond over slapen met sokken. Want: is het nu superslecht of juist goed voor je? Grazia ging op onderzoek uit en kwam op een hele gunstige conclusie uit.

Warme voetjes

Het blijkt namelijk dat slapen met sokken je nachtrust alleen maar ten goede doet. Het NRC heeft een tijdje geleden een onderzoek van neuroloog Jan den Heijer van het Medisch Centrum Leeuwarden gepubliceerd. Hij behandelt patiënten met slaapproblemen en adviseert dat men júíst met sokken moet gaan slapen. "Het is absoluut zinvol. Warme voeten bevorderen het in slaap vallen."

Hot, hot, hot!

Om goed en snel te kunnen slapen, is het belangrijk dat de lichaamstemperatuur laag is en de huidtemperatuur hoog. Roy Raymann, slaapexpert bij Philips Research en secretaris van de Nederlandse vereniging voor Slaap-Waak Onderzoek, zocht uit wat het effect is van slapen met (bed)sokken. "Mensen vallen eerder in slaap als de voeten warm worden door het dragen van de sokken." Wel adviseert hij om niet met ijskoude voeten sokken te dragen."De echte ijsklompen profiteren niet van het dragen van sokken omdat de kou wordt geïsoleerd. In dat geval moet je de voeten echt verwarmen.”

Shop 'till you drop

Wat wel slecht is aan het dragen van sokken in bed, is dat de sokken – en dan voornamelijk de bovenrand – te strak kunnen zitten, waardoor de bloedtoevoer naar je voeten afneemt. Dit is natuurlijk absoluut niet de bedoeling, daarom kun je beter kiezen voor sokken met een losse bovenrand of speciale bedsokken. Heb je hoognodig nieuwe sokken nodig? Hieronder staan de leukste exemplaren, die je ook meteen kunt shoppen!

Lees ook: Onthuld: Is de driesecondenregel echt of niet?

Happy Socks via Bijenkorf, €3,50

Hunter via Zalando, €19,95

Levi's via Bijenkorf, €10,99

Happy Socks via Bijenkorf, €9,00

Even & Odd via Zalando, €12,95

Happy Socks gift bag via Asos, €37,33

Asos, €4,67

Bron: NRC, Beeld: iStock

Laatste nieuws