Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

14 Dingen die je nog niet wist over SATC

Sex and the City is nog steeds één van de bekendste en meest favoriete serie onder vrouwen. De vier dames Carrie, Charlo...

14 Dingen die je nog niet wist over SATC

Sex and the City is nog steeds één van de bekendste en meest favoriete serie onder vrouwen. De vier dames Carrie, Charlotte, Samantha en Miranda kennen we allemaal. Maar er zijn genoeg dingen die jij vast niet weet over de serie! Komen ze:

1. SJP is de enige die in de serie nooit uit de kleren ging, omdat ze in haar contract had staan dat ze niet naakt in beeld wilde.

2. In de eerste film droeg Carrie tijdens haar bruiloft een Vivienne Westwood jurk. Het briefje dat erbij kwam, was ook écht handgeschreven door Vivienne.

3. In de boeken is Charlotte's achternaam eigenlijk Ross. Het werd voor de serie veranderd naar York.

4. Matthew McConaughey was ook een figurant voor zijn grote dagen. Hij speelde zichzelf en sprak met Carrie af in LA. En natuurlijk werd daar ook een hoop geflirt.

5. SJP droeg zo'n 18 uur per dag killer heels en ook Kim Cattrall droeg ze off set. Ze voelde zich daardoor veel meer als Samantha, dat onthulde ze in een interview.

6. Het 5e seizoen van SATC heeft maar acht episodes, omdat Sarah Jessica Parker zwanger was in real life.

7. Nog een bekende figurant: Kat Dennings, bekend uit Two Broke Girls. In SATC speelde ze een vervelend klein meisje dat Samantha inhuurde om haar bar mitswa te plannen.

8. Miranda en Carrie haalden regelmatig cupcakes bij The Magnolia Bakery in New York (401 Bleecker Street). Het tentje werd daardoor zo populair, dat ze beveiligers moesten neerzetten.

9. De bekende tutu die SJP droeg, heeft zij zelf uitgekozen. Ze zag een tutu in een verkleedwinkel, vond het echt iets voor Carrie en nam hem mee naar de set.

10. SATC was de eerste komedieserie die een Emmy in de wacht sleepte.

11. Geen enkele outfit werd twee keer gedragen, behalve de bontjas die Carrie in de allerlaatste aflevering droeg. Deze droeg ze overigens ook in de eerste aflevering.

12. Natasha, de ex van Mr. Big, droeg enkel witte kleding in de afleveringen waarin ze te zien was. Dit paste bij haar 'vanilla' karakter, volgens de schrijvers.

13. Cynthia heeft geen oorgaatjes, ze droeg gedurende de serie enkel clip ons.

14. Charlotte werd ten huwelijk gevraagd voor een nep filiaal van Tiffany & Co. De juwelier vroeg HBO om wegens veiligheidsredenen zelf een winkelvoorkant te ontwerpen.

Lees ook: 10x De leukste Sex and the City quotes

Beeld: Getty, Bron: PopSugar