‘Joran van der Sloot aan de dood ontsnapt’

Joran van der Sloot zit momenteel een celstraf uit van 28 jaar voor de moord op de Peruaanse vrouw Stephany Flores in de...

Lees ook

Joran van der Sloot zit momenteel een celstraf uit van 28 jaar voor de moord op de Peruaanse vrouw Stephany Flores in de zwaarbeveiligde Challapalca-gevangenis. Dit weekend is hij ‘op het nippertje’ aan de dood ontsnapt, er werden namelijk twee pistolen met 48 patronen onderschept.

Pakket

Volgens de vrouw van Van der Sloot, Leydi Figueroa Uceda, en zijn advocaat waren de wapens bedoeld om de Nederlander om te brengen en probeert de gevangenis dit onder het tapijt te schuiven. De wapens en munitie zaten in een postpakket dat afkomstig was uit de Peruaanse hoofdstad Lima en waren geadresseerd aan een van de gevangenen, zo schrijft de lokale media. Die gevangene zou in het celblok van Van der Sloot zitten. Er wordt echter niet gemeld niets over een vermeend moordplan voor de 29-jarige. De gevangenis onderzoekt wat de geadresseerde wilde doen met de wapens.

Volgens Joran was hij eerder doelwit geweest van de medegevangenen. De Nederlander had steekwonden, maar die bleek hij later zelf te hebben toegebracht.

Lees ook: Bijzondere ontdekking gedaan over arrestatie Anne Frank

Bron: RTL, Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook