Donald Trump reageert op speech Meryl Streep

Gisteravond was het weer zover; de Golden Globe Awards werden voor de 74ste keer uitgereikt. Maar naast de befaamde prij...

Gisteravond was het weer zover; de Golden Globe Awards werden voor de 74ste keer uitgereikt. Maar naast de befaamde prijzen en het rode loper-moment vonden er ook een aantal opmerkelijke gebeurtenissen plaats. Zo ook de speech van Meryl Streep, waarin ze flink uithaalt naar Donald Trump.

Speech

Meryl Streep mocht de Cecil B DeMille Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen. Het moment van de speech greep de actrice aan om terug te blikken op een gebeurtenis waar ze van geschrokken is. “Er was één optreden vorig jaar dat mij verbijsterd heeft. Het greep me bij de keel. Niet omdat het goed was. Er was niets goeds aan. Maar het was effectief en deed zijn werk. Het brak mijn hart toen ik het zag en ik kan het nog steeds niet uit mijn hoofd krijgen, want het was geen film, het was echt.”

Meryl doelt op het moment dat Donald Trump tijdens een campagnebijeenkomst met een journalist met een handicap spotte. “Minachting leidt tot minachting, geweld zet aan tot geweld. Als de machtigen hun positie gebruiken om anderen te pesten, verliezen we allemaal”, luidden haar woorden. Hoewel Meryl geen namen noemde, was het maar al te duidelijk dat het over Trump ging.

Reactie

Inmiddels heeft Trump via Twitter gereageerd op de speech van de actrice. “Meryl Streep, een van de meest overgewaardeerde actrices van Hollywood, kent mij niet, maar viel me toch aan tijdens de Golden Globes. Zij is een hielenlikker van Hillary die enorm verliest. Voor de zoveelste keer, ik heb nooit gespot met een gehandicapte journalist (dat zou ik nooit doen), ik liet hem alleen even kronkelen omdat hij een stuk over een oud verhaal had geschreven om mij in een kwaad daglicht te zetten. Wéér die oneerlijke media!”, luidt zijn reactie. Miauw!

Lees ook: Golden Globes 2017: De mooiste kapsels

Bron: Telegraaf, Beeld: Getty

Laatste nieuws