Indiase vrouw wordt levend gecremeerd

In India is het een ritueel om een overleden persoon op een brandstapel te cremeren. Ook de familie van 24-jarige Rachna...

Lees ook

In India is het een ritueel om een overleden persoon op een brandstapel te cremeren. Ook de familie van 24-jarige Rachna Sisodia hield dit rouwritueel in stand, alleen bleek de vrouw nog te leven toen ze verbrand werd.

Longinfectie

De vrouw werd in het ziekenhuis doodverklaard en zou volgens de artsen overleden zijn aan de gevolgen van een longinfectie. Nog geen dag later werd het lichaam van Rachna door haar 23-jarige echtgenoot Devesh Chaudhary opgehaald, om haar uiteindelijk te cremeren op een zelfgebouwde brandstapel.

Ceremonie

Toen de crematie al begonnen was en Rachna al langere tijd op de brandstapel lag, riep een omstander dat ze nog leefde. Hoewel de ceremonie gelijk werd stopgezet en ze van de brandstapel werd gehaald, was ze al zodanig verbrand dat ze inmiddels was overleden. De verkoolde deeltjes die later in haar luchtpijp werden aangetroffen, wijst erop dat ze inderdaad nog in leven was op het moment dat het vuur op de brandstapel werd aangestoken.

DNA

De politie neemt de zaak dan ook erg serieus en heeft inmiddels een onderzoek ingesteld. Zo beweert de familie van Rachna dat haar man verantwoordelijk is. Volgens een oom van de vrouw zou Chaudhary haar seksueel misbruikt en gedood hebben. Het ziekenhuis blijft erbij dat de Rachna is overleden, maar sluiten niet uit dat er een andere vrouw op de brandstapel is beland. “Het lichaam was immers voor 70 procent verbrand. Een DNA-test moet nu uitsluitsel brengen”.

Lees ook: Jongen wordt wakker op eigen begrafenis

Bron: HLN.be Beeld: Twitter, iStock

Laatste nieuws

Zie ook