De echte reden waarom Disney-prinsessen altijd iets blauws dragen

Waarschijnlijk heb jij net als wij al heel wat Disney-films gezien en is het je vast weleens opgevallen dat sommige aspe...

Lees ook

Waarschijnlijk heb jij net als wij al heel wat Disney-films gezien en is het je vast weleens opgevallen dat sommige aspecten uit de ene film terugkomen in een andere. Maar heb je ook doorgehad dat heel wat Disney-prinsessen een blauwe outfit dragen?

Blauw

Ze hebben misschien niet allemaal iets blauws aan, maar velen wel. Denk bijvoorbeeld aan Elsa van Frozen, Assepoester wanneer ze naar het bal gaat en Jasmine uit Aladdin. Zoals alles in Disney-films, heeft dit een doordachte reden. Het zou namelijk allemaal draaien om de power van de vrouwen. “Je voegt extra power toe aan een karakter door haar iets blauws te geven”, aldus Leatrice Eiseman van Pantone Colour Institute tegenover Allure. “Het is een subtiele manier om te zeggen dat jonge vrouwen en jonge meisjes ook heel krachtig kunnen zijn.” Zo zou Belle’s jurk aan het begin van de film symboliseren dat ze een nieuw avontuur aangaat, Jasmine’s outfit heeft haar kracht meegegeven om te ontsnappen en Assepoesters jurk brengt de verbetering van haar leven in beeld.

Daarnaast is blauw een positieve kleur, omdat het ons zou doen denken aan de lucht. “Blauw is betrouwbaar”, aldus Leatrice. “Er kunnen wolken komen, maar je weet dat het er altijd is.”

Lees ook: Drie dingen die uit alle Disney films zijn verbannen

Bron: Marie Claire , Beeld: Disney

Laatste nieuws

Zie ook