Verandering voor studenten met ov-chipkaart op komst?

Of je nou student bent, of al afgestudeerd bent, grote kans dat je weet hoe fijn het is om een studenten ov-chipkaart te...

Lees ook

Of je nou student bent, of al afgestudeerd bent, grote kans dat je weet hoe fijn het is om een studenten ov-chipkaart te hebben. Overal zonder zorgen in- en uitchecken; of je nu naar de hogeschool gaat of een dagje in een andere stad gaat shoppen. Dat-ie het niet doet in het weekend is soms dan ook best balen. Maar, opgelet! Daar komt misschien wel verandering in.

Sunday funday

Dit nieuws klinkt voor alle studenten als muziek in de oren: jongeren met een ov-weekkaart kunnen binnenkort misschien ook op zondag gratis reizen. Perfect voor als je je ouders in the middle of nowhere gaat opzoeken, of een weekendje naar Groningen wilt om te feesten.

Betrokken ministeries en ov-bedrijven gaan onderzoeken of dat mogelijk is. “Door meer flexibiliteit in het studentenreisproduct te brengen geven we studenten de mogelijkheid om te reizen op de tijdstippen die hen het beste uitkomen, zoals bijvoorbeeld de zondag. Tegelijkertijd geeft een dergelijke aanpassing verlichting van de spitsdrukte op de maandagochtend.” Duim je mee?

Lees ook: Vrouwen die dit studeren, zijn het knapst

Bron: Telegraaf, Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook