Mysterie rondom Amsterdamse prullenbakken houdt bewoners flink bezig

Wanneer je buiten iets in de prullenbak gooit, kijk je nou niet echt naar hoe dat ding er precies uitziet. Toch waren ve...

Lees ook

Wanneer je buiten iets in de prullenbak gooit, kijk je nou niet echt naar hoe dat ding er precies uitziet. Toch waren veel Amsterdammers uit het stadsdeel Zuid in rep en roer toen er plotseling een gele knop aan de bovenkant zat vastgemaakt. Iedereen vroeg zich af wat nou precies de functie van de mysterieuze knop was. De gemeente heeft inmiddels het verlossende antwoord gegeven.

Speculaties

De mysterieuze knop wist de gemoederen lang bezig te houden en dat is toch bijzonder voor een normaal niet bepaald populair onderwerp als een prullenbak. Op Facebook werd er dan ook flink gespeculeerd over de functie van de knop. “Een beveiliging tegen prullenbakkenbrand” gokte de een, “Tegen het stelen van afval?” vermoedde de ander en “Een ‘duiventegenhouddoosje’” zou volgens iemand ook nog weleens kunnen.

Een medewerker van de gemeente besloot de Amsterdammers duidelijkheid te geven en onthulde op Twitter waar de gele knop nou echt voor is bedoeld. “Het gaat om een sensor om te meten hoe vol de afvalbak is”.

Niet zo spannend als het lijkt dus, maar wel altijd handig om te weten.

Lees ook: Met deze truc zet je moeiteloos je vuilnis buiten

Bron: NH nieuws Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook