KitKat komt met grote veranderingen

Als je moet kiezen tussen Mars, Snickers of KitKat, ga jij dan ook voor KitKat? Dan weet jij vast als geen ander hoe de...

Lees ook

Als je moet kiezen tussen Mars, Snickers of KitKat, ga jij dan ook voor KitKat? Dan weet jij vast als geen ander hoe de chocoladereep smaakt en zal de crunchy binnenkant je ook niet ontgaan zijn. Laatst schreven we al over wat er écht in een KitKat zit, maar voor het eerst in tien jaar komt KitKat met een heel grote verandering.

Gezond

KitKat heeft voor het eerst in een decennium het recept aangepast. Deze nieuwe KitKats zijn ‘gezonder’ volgens de fabrikant; ze hebben minder calorieën, minder suiker en ‘extra melk en cacao’, aldus Fiona Kendrick, de CEO van Nestlé UK en Ierland. Toch zouden de nieuwe KitKats, volgens Metro UK, niet veel gezonder zijn dan de oude variant. De nieuwe repen bevatten namelijk 21,3 gram suiker, de oude repen hadden er 22 gram. Dus dat is een daling van slechts 0,7 gram. Er is ook een daling van slechts 4 calorieën te zien. De nieuwe KitKats liggen vanaf april in de winkels en je kunt nu aan de verpakking zien of je een minder suikerhoudende KitKat koopt.

Lees ook: Dít is wat er echt in een KitKat zit

Beeld: iStock, Bron: Metro UK

Laatste nieuws

Zie ook