Model gooit levensstijl volledig om en maakt een einde aan carrière

Je hoeft je feed op Instagram maar te openen of een groot deel van de mensen die je volgt zijn continu bezig met hun lic...

Lees ook

Je hoeft je feed op Instagram maar te openen of een groot deel van de mensen die je volgt zijn continu bezig met hun lichaam. De fit girls en foto’s met fruitschalen vliegen je om de oren, iets wat best confronterend is als jij op de bank je tweede zak chips opentrekt. Liza Golden-Bhojwani besloot haar transformatie ook met haar volgers te delen, maar deed dat net iets anders dan de meesten.

Flauwvallen

In tegenstelling tot de meeste meiden op Instagram, besloot ze niet haar gewichtsverlies te delen maar juist haar verhaal van zelfacceptatie. Liza was al tien jaar aan het werk in de modellenwereld, totdat ze er klaar mee was om slechts 500 calorieën per dag te eten. “Nadat ik flauwviel in mijn appartement, terwijl ik mijn caloriearme maaltijd aan het klaarmaken was (volgens mij waren het precies twintig gestoomde edamame boontjes), was ik klaar met diëten en mijn work-out schema die ik verplicht moest volgen. Ik besloot om de touwtjes weer in eigen hand te nemen”, schrijft ze op Instagram.

Naar huis gestuurd

Ondanks de gedachte dat ze alsnog wel slank zou blijven als ze wat meer zou eten, werd ze uiteindelijk te zwaar om geboekt te worden voor verschillende shows. “Ik probeerde er zo normaal mogelijk over te doen, maar ik werd eerder naar huis gestuurd dan de andere modellen die nog meerdere show hadden te lopen”. Toch kwam ze snel tot bezinning en besloot ze ‘gewoon’ naar haar lichaam te luisteren.

Hoewel ze alsnog vijf keer per week in de sportschool te vinden is, doet ze dit nu puur en alleen voor zichzelf en omdat ze het leuk vindt. Ook is ze gestopt met het tellen van calorieën en eet ze wat ze wil zonder zich schuldig te voelen. Als dat geen zelfacceptatie is.

Lees ook: Zo komen modellen aan hun mooie huid

Bron: Marie Claire UK Beeld: Instagram, iStock

Laatste nieuws

Zie ook