Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit betekent de rode knop op het bureau van Donald Trump

“Iedereen wordt altijd een beetje nerveus als ik op die knop druk”.

Dit betekent de rode knop op het bureau van Donald Trump

Wanneer je de president van Amerika bent, heb je natuurlijk veel voor het zeggen. Naast dat je één van de grootste landen ter wereld leidt, heb je ook veel mensen in dienst die precies doen wat jij ze vraagt. En daar maakt Donald Trump gretig gebruik van.

Rode knop

De voormalige zakenman heeft namelijk één ding direct laten aanpassen toen hij de plek van Barack Obama overnam. Op het bureau van de huidige president zit namelijk een rode knop, waarmee een medewerker van het Witte Huis wordt opgeroepen. Hoewel het niet bekend is waarvoor Obama deze knop gebruikte, gebruikt Trump de knop voor minder officiële dingen. Wanneer de president namelijk op de bekende knop drukt, staat er binnen no time een butler met een koude Coca Cola in de presidentskamer.

Nerveus

Dat de knop voor het lanceren van een raket is bedoeld, is volgens Trump dan ook de grootste onzin. “Iedereen wordt altijd een beetje nerveus als ik op die knop druk”, vertelde de president al eerder. In feite is de knop dus veel minder spannend dan iedereen dacht en is het puur bedoeld om de behoefte van de president te vervullen. Want hé, je bent president of je bent het niet…

Lees ook: Donald Trump krijgt corrigerende tik van Melania

Bron: BuzzFeed Beeld: Twitter, ANP