Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

#GraziaHealthChallenge: High intensity reformer pilates & barre met Annemijn - eerste update

De komende maanden staan geheel in het teken van Grazia’s Health Challenge

#GraziaHealthChallenge: High intensity reformer pilates & barre met Annemijn - eerste update

Hier bij Grazia zijn we nooit te beroerd om iets nieuws te proberen en van een leuke uitdaging zijn we ook zeker niet vies. Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en binnenkort moeten we dan toch aan die bikini geloven. Daarom: de Grazia Health Challenge!

De komende maanden staan geheel in het teken van Grazia’s Health Challenge: twaalf redactieleden proberen daarom verschillende sporten en diëten uit. De lessen zijn geboekt, de eetschema's gemaakt en we hebben dankzij PUMA Sport fijne activewear om ons fashionable in het zweet te werken. Hoe het ons vergaat, is online op de voet te volgen. Deze week geeft ieder redactielid een update over de eerste healthy & sporty weken.

Grazia's Annemijn doet The Angels Workout bij PLTS.

"Ik heb eindelijk een workout gevonden die ik leuk vind"

Zo, daar zijn we. Bijna vier weken verder. Op de helft van de challenge en man, wat gaat de tijd snel. Is het daadwerkelijk gebeurd? Heb ik eindelijk een work-out gevonden die ik wel leuk vind? Ik durf het nog niet zo hard te roepen, maar het lijkt erop dat dit 'm is. PLTS past gewoon bij mij. Bij zowel de barre als de reformer pilates work-out die ik afwissel, gaat het om het creëren van lange, lenige en sterke spieren waarbij je niet uitzet (voor een kabouter zoals ik... hallelujah!)

Bij reformer pilates span je continu je core aan om balans te houden op de machine terwijl je ook een van de andere spiergroepen aanpakt. Full body dus, vol gas. Ook de barre work-out ligt behoorlijk in mijn straatje. Deze work-out is geinspireerd op balletoefeningen in combinatie met fitness. Wat ik prettig vind: beide work-outs zijn allemaal net iets verfijnder en eleganter dan veel andere work-outs - doei, lompe kettlebell!

Ik kom uit de les met een goed gevoel, vol energie en zin in de dag die gaat komen, dat is weleens anders geweest na een sportsessie. En, ik moet zeggen, de studio zelf helpt ook mee. Mooi, super schoon en de instructrices/instructeurs zijn echt expert op hun vakgebied wat onwijs motiverend werkt. Maar don’t worry.. the struggle is still real hoor. Ik sta regelmatig met trillende ledematen op de vloer en ook spierpijn is me niet bespaard gebleven.

Mijn eten is een ander verhaal. Ik ben als enige niet op dieet en daar voel ik me best wel lullig over. Maar ik mag niet afvallen dus mijn voeding is niet drastisch veranderd. Ik heb alleen meer honger door het sporten, waardoor ik meer eet, maar mijn gewicht is tot dusver exact hetzelfde gebleven. Ik ben wel erg benieuwd naar de centimeters. Want ik voel dat alles strakker een meer gestroomlijnd wordt. Al laat ik geen chocolaatje minder liggen en drink ik mijn ijskoffie nog steeds elke morgen, zonder uitzondering.

Misschien is dat nog wel een streven voor de laatste paar weken, om echt een optimaal resultaat te behalen aan het eind. Dus niet zozeer kilo’s afvallen, maar als ik de onnodige suikers vervang, wat doet dit met mijn spierontwikkeling?

Blijf je ons volgen? Iedere dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag geven we jullie online een update en eind juni delen we in Grazia's Body Issue de resultaten van ons harde werken. Enne, ben jij ook bezig je winterlaagje te verruilen voor een loeistrakke killer body? Vergeet ons dan als je het even moeilijk hebt niet via Instagram of Facebook te taggen met hashtag #GraziaHealthChallenge. Samen komen we er wel!

Alle artikelen over de Grazia Health Challenge vind je hier.