Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Op deze manier kan je ongezien berichten op WhatsApp sturen

Het bespaart je heel veel discussies...

Op deze manier kan je ongezien berichten op WhatsApp sturen

Waar iedereen vrij opgelucht was toen er ontdekt werd dat je je ‘laatst gezien’-status uit kon zetten, is het toch altijd nog een dingetje met de blauwe vinkjes. Soms heb je gewoon even geen zin om gelijk te antwoorden, maar het is ook weer zo wat om iemand de blauwe vinkjes in het gezicht te drukken. Er is nu dus een oplossing waar jij ongezien mensen kunt negeren.

Ongelezen

Wanneer je een iPhone hebt, kan je ervoor kiezen om je berichtgeven in stroken te ontvangen. Oftewel, wanneer je telefoon vergrendeld is, kun je alsnog zien wie jou een berichtje stuurt en de inhoud daarvan. Wanneer je dan naar links swipet, krijg je twee opties voorgeschoteld: bekijk en wis. Als je dan voor wis kiest, verdwijnt het bericht van je beginscherm, maar blijft het wel ‘ongelezen’ in WhatsApp.

Berichten sturen

Maar dat is nog niet alles, je kan namelijk ook gelijk een bericht sturen zónder dat iemand ziet dat jij online bent. Als je namelijk voor ‘bekijken’ kiest, komt er een toetsenbord tevoorschijn. Op deze manier kan je een bericht terugsturen, maar ben je niet gelijk online op WhatsApp.

Discussie

Voor alle Android-gebruikers is het overigens een stuk makkelijker. Jullie hoeven alleen je beginscherm naar beneden te swipen om een bericht ‘offline’ te kunnen antwoorden. Doe er je voordeel mee en vermijd discussies waarom je iets wel hebt gelezen, maar nog niet hebt geantwoord.

Lees ook: WhatsApp komt met nieuwe handige functie

Bron: Dutch Cowboys Beeld: iStock