Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

10 festival musthaves die je niet mag vergeten

Ga jij dit weekend naar Open Air?

10 festival musthaves die je niet mag vergeten

Het zonnetje laat zich eindelijk zien en het festivalseizoen is in volle gang. Ga jij dit weekend naar Open Air? Deze 10 items mogen absoluut niet in jouw tas ontbreken!

1. Zonnebrandcrème

Als het zonnetje dan eindelijk schijnt, is zonnebrand het laatste waar aan gedacht wordt. En die gedachtegangen "Ik verbrand niet zo snel, dus ik hoef me niet in te smeren..." of "Ach, het is lichtelijk bewolkt dus het kan wel" kun je beter snel uit je hoofd zetten. Bekijk HIER maar eens wat het effect is van de zon op je huid!

2. Een zonnebril

Gewoon, omdat niemand de hele dag verblind wil worden door de zon en zodat je ongegeneerd kunt gluren naar alle hotties.

3. Dopjes voor je waterfles

Het is vaak niet toegestaan om het festivalterrein te betreden met je waterflesje en als je op het festival een flesje water koopt, krijg je heel vaak een flesje zónder dop. Als je een dopje meeneemt, kun je je flesje opnieuw vullen én weer dichtdraaien. Klinkt suf, maar je had er vast niet over nagedacht. #Festivalhack.

4. Kauwgum of pepermuntjes

Stel dat je de liefde van je leven tegen het lijf loopt, dan wil je wel een frisse adem hebben. Toch?!

5. Mini deodorant

Zie punt 4. Je wilt op dat moment óók niet naar zweet ruiken. Neem trouwens een roller, een spuitflesje wordt bij sommige festivals afgepakt voordat je binnen bent.

6. Haarelastiekjes/klemmetjes

Deze zijn een echte musthave, want warm weer + bezwete nek + haar dat de hele tijd tegen je bezwete nek aan blijft plakken. Liever niet.

7. Een miniflesje desinfecterende handgel of vochtige doekjes in miniverpakking

Schoon blijven op een festival is en blijft lastig, maar zij helpen je een handje. De vochtige doekjes zijn multifunctioneel, je kunt ze ook gebruiken als toiletpapier!

8. Lipbalsem met SPF

Het is niet alleen belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon, maar wat dacht je van je lippen?

9. Contant geld

Voor het geval de pinautomaten het niet doen. Ja, daar sta je dan.

10. Portable oplader

Niet geheel onbelangrijk, want als je je vrienden berichten wil blijven sturen, elk nummer wil Shazam'en en de leukste festivalfoto's wil maken, is je batterij binnen no time leeg.

En last but not least... je kaartjes!