Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

5 Redenen om krachttraining aan je work-out toe te voegen

Elke sportschool heeft ze wel, de spierbundels in het krachthonk.

5 Redenen om krachttraining aan je work-out toe te voegen

Elke sportschool heeft ze wel, de spierbundels in het krachthonk. In de meeste gevallen domineren de mannen in het honk vol zware gewichten, dumbells en andere heftige apparaten. Hoewel er al steeds meer vrouwen het krachthonk eens uitproberen, zijn het nog steeds de mannen die daar de dienst denken uit te maken. Tijd om de loopband en crosstrainer eens te laten voor wat het is, want er zijn genoeg redenen om dat krachthonk in te duiken, Happy in Shape legt het uit.

Hulk

Waar vrouwen vaak nog het idee hebben dat krachttraining ze transformeert tot Hulk Hogan of The Rock, is dat volgens fitnessexpert Rachel Cosgrove echt een fabel. Aangezien vrouwen geen testosteron hebben, is het voor ons vrijwel onmogelijk om er zo uit te komen zien. Twijfel de volgende keer dus niet en ga gewoon eens aan de slag.

1. Je ziet al snel resultaat

Je gaat natuurlijk niet voor niets naar de sportschool, dus wanneer het snel zijn vruchten afwerpt is dat natuurlijk mooi meegenomen. Door wat zwaardere oefeningen te doen zul je merken dat je steeds een beetje sterker wordt, meer gewicht kunt tillen en meer herhalingen kunt volhouden. Voeg ongeveer twee keer per week wat krachttraining aan je work-out toe en dat bikinilijf is er sneller dan verwacht.

2. Je verbrandt meer calorieën

Al die oefeningen met gewichten zorgen voor de opbouw van de spieren, wat er uiteindelijk weer voor zorgt dat je stofwisseling harder gaat. Daardoor zal je meer calorieën verbranden na een work-out.

3. Het vermindert de kans op blessures

Het is altijd balen wanneer er een blessure roet in het eten gooit, maar doordat je met krachttraining meer stabiliteit en lenigheid krijgt, ben je minder vatbaar voor blessures in én buiten de sportschool.

4. Je cardiotraining zal verbeteren

Die extra sterke spieren die je kweekt in het krachthonk, zorgen ervoor dat jij ook harder kan gaan tijdens je cardio work-out. Sterke spieren zorgen namelijk voor meer snelheid en uithoudingsvermogen, waardoor je je grenzen steeds hoger kunt leggen.

5. Het geeft je zelfvertrouwen een enorme boost

Is het je ooit weleens opgevallen dat al die mannen het enorm leuk vinden om de hele tijd in de spiegel te kijken tijdens hun work-out, dat is dus niet voor niets. Doordat je sneller resultaat ziet, zal je ook merken dat je een stuk zelfverzekerd wordt.

Lees ook: Dít is de beste manier om buikvet te verliezen

Bron: Women's Health Beeld: iStock