Grondstewardess Renuka plaatst emotioneel bericht over vlucht MH17

Ze ziet de gezichten nog steeds voor zich.

Precies drie jaar geleden stortte vlucht MH17 neer die onderweg was van Amsterdam naar Kuala Lumpur. Grondstewardess Renuka checkte die dag de passagiers voor de vlucht in.

Drie jaar geleden

De stewardess was in eerste instantie ergens anders aan het werk, maar omdat het zo ontzettend druk was, moest Renuka bijspringen bij de check-in. "Er waren die dag veel vluchten en er was iemand tekort bij de check-in. Daarom werd ik van de transferbalie naar de check-in verplaatst en later ook naar de gate", vertelt de grondstewardess aan RTL Nieuws.

Vlucht MH17 was die dag overboekt, waardoor Renuka mensen moest vragen een andere vlucht te nemen. Ook al kregen ze een vergoeding ervoor, bijna niemand wilde dit. "Ik weet nog van één man, die samen met zijn gezin wel een andere vlucht wilde nemen. In totaal zijn denk ik een stuk of acht mensen achtergebleven."

MH17 neergestort

Toen de stewardess eenmaal thuis was, kreeg ze een telefoontje van haar collega met het verschrikkelijke nieuws dat de vlucht MH17 was neergestort. Pas toen ze de tv aanzette en het nieuws zag, geloofde ze het.

"Ik was in shock. Ik hoopte dat er overlevenden zouden zijn, maar hoorde dat het waarschijnlijk niet zo was. Ik dacht aan al die mensen die ik had gezien en aan een collega die op de vlucht zat."

Facebook

4 dagen na de vliegtuigramp plaatste Renuka een hartverscheurend bericht op Facebook over de dag dat zij een voor een de passagiers incheckte.

Lees ook: Baby wondertje voor koppel dat drie kinderen verloor bij MH17-ramp

Bron: RTL Nieuws, Beeld: ANP

Laatste nieuws