Zo lang is een koppel gemiddeld samen voor ze trouwen

Is het bij jou al zover?

Lees ook

Meer en meer koppels hebben niet zo'n haast om het huwelijksbootje in te stappen. Moderne stellen herschrijven namelijk de regels wanneer het aankomt op voor eeuwig verbonden worden met de liefde van hun leven.

Rustig aan

Volgens een onderzoek door Bridebook bij 4000 recent gehuwde koppels, spendeert het gemiddelde koppel zo'n 4,9 jaar bij elkaar voordat ze eeuwige trouw aan elkaar beloven. Ook geven ze minder uit aan een verlovingsring en primeert originaliteit.

In de survey wijst ook uit dat ze vooral kiezen om op iets oudere leeftijd te trouwen in vergelijking met de vorige generatie. Voor vrouwen is dat rond hun 30,8 jaar en de mannen zijn vaak 32,7 jaar om precies te zijn.

Positieve cijfers

De grote meerderheid (91%) zegt dat ze trouwen om hun liefde voor elkaar te bevestigen, een klein aantal (2%) zegt dat de sociale druk hen in het huwelijk drijft. Ook zijn financiële redenen (2%) en omdat het handig uitkomt (2%) enkele redenen waarom koppels de ring om de vinger schuiven.

Conclusie: "huwelijken worden sterker dan ooit te voren, relaties gelukkiger en koppels zijn onafhankelijker en vastberaden in hun keuze", aldus Hamish Shephard, oprichter van Bridebook.

Bron: Marie Claire, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook