Grazia hotel take-over: Fashionable live schetsen van Anna’s Illustrations

Wij hadden een onderonsje met de creatieve internetsensatie. 

Grazia bestaat 10 jaar en dat vieren we groots! Na het star studded spektakel van de Grazia Fashion Awards powered by L’Oréal Colorista in club MAD FOX, was het nog lang niet gedaan met de pret. Donderdag 31 augustus op vrijdag 1 september organiseerde Grazia een exclusief evenement voor Grazia-lezeressen, de big sleep-over, in Hotel Arena. Dat betekende leuke workshops, heerlijke cocktails en waar feest is, is natuurlijk ook taart! Ook kon je live fashionable schetsen laten maken, door niemand minder dan Anna Wijnands (28) van Anna's illustrations. Wij hadden een onderonsje met de creatieve internetsensatie.

Passie

“Ik kan me niet anders herinneren dan dat ik altijd al heb getekend. Het is echt mijn passie. Na de middelbare school heb ik getwijfeld over de kunstacademie, maar besloot ik om toch rechten te gaan studeren en het tekenen als hobby te houden. Een paar jaar geleden begon ik naast mijn baan te experimenteren met mode illustraties. Ik plaatste er een aantal op Instagram in kreeg heel veel positieve reacties. Mijn stijl sloeg aan.”

Amsterdam Fashion Week

"Mijn eerste opdracht was het illustreren van de uitnodiging voor de Amsterdam Fashionweek Show van Tailor&Elbaz (nu Maria Tailor) in 2015. Toen dacht ik: ‘Mensen vinden mijn tekenstijl leuk, hier moet ik meer mee doen.’ Dat was het begin van Anna's illustrations. Nu twee jaar verder, loopt het goed en groeit het elke dag. Ik groei daardoor zelf ook. Toen ik begon met mode illustraties maken, had ik echt geen idee hoe de modewereld in elkaar zat en hoe je een bedrijf runt. Maar ik heb altijd gedacht: ik probeer het gewoon. Niet geschoten is altijd mis. Als je ergens in gelooft en bereid bent om hard te werken, kun je heel veel bereiken."

Parisienne chic

"Mijn tekenstijl is klassiek, vrouwelijk en een beetje 'Parisienne'. Inspiratie haal ik overal vandaan: Modetijdschriften, trends van nu en van vroeger, vintage modefoto's, stijliconen als Audrey Hepburn en Brigitte Bardot. Vaak raak ik geïnspireerd door een vrouw die ik in de stad zie lopen in een mooie outfit. Ook bezoek ik veel tentoonstellingen. En ik kan echt wegdromen bij de shows tijdens fashionweek. Vooral de couture shows van Dior, Zuhair Murad, Elie Saab, Marchesa, Giambattista Valli en Chanel." Meer zien van Anna Wijnands? Check dan snel haar Instagramaccount @anna_wijnands of haar website www.annasillustrations.net.

Beeld: Aline Bouma

Laatste nieuws