Nieuwe update in zaak Miljoenenjacht

Producent Endemol heeft nu terecht besloten dat de Miljoenenjacht-deelnemer niet verder mag spelen.

Arrold van den Hurk, de kandidaat van het tv-programma Miljoenenjacht die ‘per ongeluk’ 5 miljoen euro misliep, wilde het spel overspelen. Vergissing, zei hij. Pech, vond het programma. Producent Endemol heeft nu terecht besloten dat de Miljoenenjacht-deelnemer niet verder mag spelen.

Grote vergissing

Van den Hurk speelde in 2013 mee in Miljoenenjacht. Hij sloot een deal met de bank voor €125.000. Later bleek dat in zijn koffertje de hoofdprijs van 5 miljoen euro zat. Van den Hurk zei direct dat hij niet op de knop had willen drukken, het ging 'per ongeluk'. Hij wilde doorspelen. Maar dat mocht niet van Endemol. De speler is daarom toentertijd naar de rechter gestapt.

Spanning

Van den Hurk zegt dat hij onder druk en spanning stond, en dat hij duidelijk heeft gemaakt dat hij verder wilde spelen. De advocaat van Endemol vond dat niet zo'n goed idee: "Meneer Van den Hurk wil een spel spelen zonder te kunnen verliezen. Die 5 miljoen was helemaal nog niet van hem, die koffer stond voor de káns op een prijs, meer niet", stelde die in de rechtbank.

Uitspraak

Vandaag is besloten dat de speler geen toestemming van de rechter krijgt om door te spelen. Dat is het oordeel van de civiele rechter in Amsterdam in de zaak die was aangespannen door Van den Hurk. ''De uitspraak van de rechter is duidelijk", reageert de producent nu. ''We hebben ons aan de spelregels gehouden en Van den Hurk was op de hoogte van die spelregels. Sinds 2008 is het drukken op de rode knop beslissend voor het spel."

Lees ook: Vrouw wint miljoen met de loterij, wil ze nu aanklagen

Arrold van den Hurk met zijn advocaat Peter Plasman bij de rechtbank.

Bron: NU.nl Beeld: ANP

Laatste nieuws