Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Had ik maar... 'Niet drie maanden gewacht met seks'

Toen ik na een zoveelste mislukte relatie in mijn eentje mijn dertigste verjaardag moest vieren en besloot om de liefde maar af te zweren, raakte ik langzaam in een depressie.

Had ik maar... 'Niet drie maanden gewacht met seks'

Iedere woensdag deelt een Grazia lezer(es) zijn of haar grootste regret...

Naam Mylene (36) Relatie Ja Beroep Verkeersregelaar

"Het komt allemaal door mijn psycholoog. In onze gesprekken tijdens mijn opname herhaalde ze regelmatig: ‘Choose with your heart, Mylene, not with you hips.’ Ook zei ze dat als ik mijn doel telkens niet bereikte op de manier waarop ik dat probeerde, ik niet mijn doel moest bijstellen, maar de weg ernaartoe. Daar zat wel wat in natuurlijk. De gesprekken gingen met name over mannen. En waarom het mij maar niet lukte de juiste te vinden. Toen ik na een zoveelste mislukte relatie in mijn eentje mijn dertigste verjaardag moest vieren en besloot om de liefde maar af te zweren, raakte ik langzaam in een depressie."

Bindingsangst

"Toen ik niets meer leuk vond en ’s ochtends bij het opstaan er alleen maar naar verlangde om ’s avonds mijn bed weer in te kruipen, meldde ik me ziek. Mijn bedrijfsarts vroeg of ik wel eens nadacht over de dood. Toen ik ja zei, ging het snel. In no time zat ik op een psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Daar ging het, onder meer met medicatie, al snel beter. Ik mocht openlijk over mijn ‘mislukte’ leven praten, zonder me stoer te houden, zoals ik bij vrienden deed. Langzaam kreeg ik weer zelfvertrouwen. Ik was geen loser, ik moest het alleen op een andere manier gaan proberen. Met meer zelfrespect en zonder mezelf zo snel te verliezen. Tot dat moment had ik me altijd snel aan mannen gegeven. Emotioneel en fysiek. Zodra ik verliefd was, doken we in bed om me daar in de meest sexy standjes te manoeuvreren. Omdat ik er van genoot, maar ook om indruk te maken. Om iemand voor mij te winnen. Soms leek mijn strategie succesvol. Vaker maakten mannen zich vrij snel weer uit de voeten. Altijd had ik wel een excuus voor ze – X was nog niet over zijn scheiding heen, Y had bindingangst en Z was sowieso een zak – maar ergens wist ik wel dat ik het de mannen veel te makkelijk maakte. En ik gaf niet alleen mijn lichaam zo weg, maar ook mezelf: ik overlaadde ze met cadeautjes, complimentjes, lekkere maaltijden, bekentenissen en liefdesverklaringen. Vaak nog voordat ik wist of ze dat wel waard waren. De kater die ik telkens eraan overhield, deed ik gewoon mezelf aan."

Psycholoog

"Dat zou ik anders gaan doen, besloot ik in samenspraak met mijn psycholoog. Voortaan mocht een man zijn best doen voor míj. Ik zou flink op de rem staan. Seks afhouden, een mysterieuze vrouw zijn. Pas als ik wist dat iemand helemaal voor mij ging, zou ik me openstellen. Een verstandige zet, bleek al snel. Mannen leken me spannender te vinden. Niet allemaal: sommige waren evengoed snel weg – maar nu bezorgde het me niet meer zo’n rotgevoel. Anderen deden echt hun best voor mij. En al snel sprong eentje er uit: Mike. Een lieve, aardige man die ik ook echt leuk vond. We zoenden pas bij de vierde date. Toen hij de keer daarop bij mij thuiskwam, vertelde ik hem dat ik graag wilde onderzoeken of wij een relatie konden opbouwen. Maar voorlopig zonder seks. Mike vond het helemaal prima. Hij zei zelfs dat hij het extra mooi vond."

Smoorverliefd

"De tijd erna werden we smoorverliefd. Niet vrijen was heel moeilijk. Maar we hielden het vol. We knuffelden, masseerden elkaar, we sliepen zelfs in elkaars armen, maar ons ondergoed bleef altijd aan. Verder deden we ontzettend veel leuke dingen buitenshuis en hadden het fantastisch. En toen kwam die ene avond. We kenden elkaar exact drie maanden. Eindelijk zouden we het gaan doen. We waren allebei nerveus. Toch dacht ik geen moment dat het tegen zou vallen. Maar dat deed het dus wel. Dat Mike niet zo groot geschapen was, had ik al wel door gehad. Maar grootte zegt niet alles toch? En toen ik hem eindelijk in vol ornaat zag, bleek zijn formaat nog prima mee te vallen. Ik dook vol goede moed op hem. Mike genoot – hij kwam binnen twee minuten klaar. Ach, zo’n eerste keer, dacht ik, logisch. Een uur later deden we het nog een keer. Ik had de timer er niet bij, natuurlijk, maar ik schat het in op vierenhalve minuut. Hooguit. En zo gaat het nog steeds. Alle zelfbeheersing die hij zolang leek te hebben, vervliegt op het moment dat hij bij mij binnenkomt. Voor mij is er weinig aan."

Ervaring

"Omdat ik heel veel van hem hou, durf ik dat niet te zeggen. Mike lijkt wel tevreden, hij heeft veel minder ervaring dan ik en kennelijk denk hij dat ons sexleven goed is. Maar met al die foute mannen die ik heb gehad, heb ik wel geleerd wat goede seks is: en dat is dit níet. Mike is de liefste man die ik ooit heb ontmoet, maar ik had toch eerder moeten onderzoek wat Mike op dit vlak in huis had. Want dit staat heel erg tussen ons in en beïnvloedt mijn gevoel voor hem en de de manier waarop ik naar hem kijk."