Zien: Balmain slaat handen ineen met Specsavers

Het Parijse modelabel komt nu wederom met een geweldige lijn; deze keer een eyewear-collectie in samenwerking met Specsavers.

De wereldwijd succesvolle samenwerking met H&M, de hebberigmakende L’Oréal lipstick-collectie en de upcoming Victoria’s Secret Fashion Show; het gaat modehuis Balmain voor de wind. Het Parijse modelabel komt nu wederom met een geweldige lijn; deze keer een eyewear-collectie in samenwerking met Specsavers. Grazia sprak Maï Dao-Vuz, woordvoerster van Balmain en importeur Johanna Gezang van EgoEyewear over de nieuwe collectie.

Collectie

Specsavers wil fashion en high end fashion toegankelijk maken voor iedereen, daarom worden steeds vaker designermerken toegevoegd aan hun portfolio. Waaronder nu dus Balmain. Wat we kunnen verwachten? 15 verschillende monturen die helemaal in lijn liggen met de ready to wear-collectie. Hetzelfde geldt ook voor het kleurenpalet. Het is belangrijk dat alles zowel past bij het seizoen, als aansluit op het DNA en de look en feel van Balmain.

Aardtinten, goudtinten, bordeaux, zwart en ivoor; de kleuren die ontwerper Olivier Rousteing heeft uitgekozen voor de collectie sluiten aan op wat we zagen tijdens de A/W ’17-collectie. De subtiele merkdetails zijn terug te vinden op elk montuur, inclusief een gouden ‘B’ op de brillenpootjes en gevlochten details die zijn geïnspireerd op Balmain’s accessoirecollectie. “De Balmain monturencollectie kenmerkt zich door een luxueuze uitstraling en is tevens betaalbaar.”

Monturen

Van elegante cat-eyes tot klassieke ronde modellen en zelfs statement aviator brillen; alles om de vrouwen, of de glamazones, zoals ze zelf zeggen, mooi en zelfverzekerd laten voelen. Een bril kan namelijk zoveel doen voor je appearence en je krijgt een heel andere look, afhankelijk van het montuur. Maï’s belangrijkste tip bij het uitzoeken van een bril? Wees open minded!

“Het frame dat je uitkiest, is een afspiegeling van je persoonlijkheid. Ben je verlegen, maar wil je juist wat meer een statement maken? Kies dan bijvoorbeeld voor het aviator model en je hebt een heel andere attitude. Hou je het vaak wat rustiger qua kleding? Kies dan voor een montuur met een pop of colour. Een van de belangrijkste boodschappen die wij willen uitdragen is dat de frames bij iedere look passen.”

Balmain Army

Dao-Vuz stelt tevens dat Balmain niet alleen een look is, maar ook een gevoel. En dat iedereen onderdeel uit kan maken van de Balmain Army. “De samenwerking met Specsavers biedt ons de mogelijkheid om iedereen in het ‘Huis van Balmain’ te verwelkomen. We wilden een kenmerkende Balmain twist toevoegen aan klassieke en moderne stijlen, zodat de monturen exclusiviteit uitstralen en tevens de eenvoud van een dagelijks draagbare look behouden”, besluit ze.

De monturen (€229) zijn vanaf 30 oktober 2017 exclusief beschikbaar bij alle Specsavers winkels in Nederland. Benieuwd naar de hele collectie? Die zie je HIER! Onze favorieten zie je hieronder. Enne, ook leuk: binnenkort komen ze met een zonnebrillencollectie. Dus stay tuned!

Laatste nieuws