Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Moeten we oppassen voor een overdosis drop?

Of, is dit overdreven...

Moeten we oppassen voor een overdosis drop?

Drop is voor velen hun favoriete lekkernij, maar volgens Amerikanen kan drop grote gevolgen hebben voor de gezondheid, vooral voor mensen boven de 40. Maar, moeten we de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit FDA wel geloven?

Overdosis

Volgens de FDA bestaat er zoiets als een overdosis drop en zou je bij twaalf dropjes in twee weken al bijna in het ziekenhuis moeten liggen. Dit zou volgens de Amerikanen komen door de zoetstof glycyrrhizinezuur, wat ervoor zorgt dat je vocht vasthoudt en je bloeddruk omhoog gaat.

Overdreven waarschuwing

Beetje overdreven? Volgens hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell wel: "Nou, dan zouden de Nederlandse ziekenhuizen vol moeten liggen. Ik denk dat het hier gaat om een overdreven waarschuwing omdat Amerikanen drop minder goed kennen. Daar eten ze het amper, hier struikel je over de dropwinkels", aldus Jaap.

Handje per dag

Wel zegt de hoogleraar dat de zoetstof inderdaad kan zorgen voor een hoge bloeddruk, maar dat dit alleen gevaarlijk kan zijn als je chronisch veel drop eet. We zouden ons volgens hem niet teveel zorgen moeten maken en het moeten houden bij een maximum van een handje per dag.

Lees ook: 13 Nostalgische snacks die iedereen vroeger mee naar ...

Bron: RTL Nieuws Beeld: iStockphoto