Loiza Lamers openhartig over geslachtsoperatie

Het topmodel had het niet altijd even makkelijk...

Gisteravond keken er zo'n miljoen mensen naar Van Der Vorst Ziet Sterren op RTL, waarin topmodel Loiza Lamers openhartig vertelde over haar geslachtsoperatie die ze onderging toen ze achttien jaar oud was.

'Ik ben wie ik ben'

De 22-jarige die in 2015 als eerste transgender ter wereld Holland's Next Top Model won, wist op jonge leeftijd al dat ze een meisje wilde zijn. Hoewel Loiza dat zelf al wist en elke keer weer dacht 'Ik ben wie ik ben', had ze het soms zwaar te verduren.

Toen ze slechts zes jaar oud was gaf Loiza al aan dat ze in het verkeerde lichaam zat. Zo trok ze dan ook op jonge leeftijd al de jurken van haar zus aan. "Ik ben wel veel gepest. Als ik in een jurkje liep, en anderen zagen me, wist ik dat ik de pisang was. Ik ben echt meerdere malen in elkaar geslagen of met een stok bewerkt."

Operatie

Achttien jaar lang leefde Loiza met een mannelijk geslachtsdeel. "Ik heb het nooit verafschuwd. Het was op dat moment wie ik was en ik wist dat het beter zou worden." En dat werd het voor Loiza. Je ziet de aflevering hier.

Twitter

Het topmodel, dat zo'n miljoen kijkers wist te trekken op televisie, zorgde ook voor gespreksstof op Twitter. Kijkers waren diep onder de indruk na het zien van de aflevering. Ze werd onder andere powervrouw en topwijf genoemd. Eerlijk is eerlijk: we kunnen inderdaad wel stellen dat Loiza een powervrouw is!

Lees ook: Exclusief! Montell onthult wanneer hij relatie met Sanne kreeg

Bron: RTL, Beeld: ANP

Laatste nieuws