Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Bewezen: Dit is de grootste leugen tijdens een eerste date

Ook al is het misschien een leugentje om bestwil...

Bewezen: Dit is de grootste leugen tijdens een eerste date

Op een eerste date wil iedereen goed uit de verf komen en daar hoort een leugentje om bestwil wel eens bij. Mediamerk LifeHunters stelt dat maar liefst 43% van de 5.500 ondervraagde singles sowieso liegt op een eerste date. Maar, waar liegen we dan zoal over?

Leugentje om bestwil

Guess what: We zouden het meest liegen over onze seksuele geschiedenis. Van de ondervraagde singles liegt 24% over het aantal bedpartners. Vrouwen beweren meestal dat ze minder bedpartners hebben gehad en mannen noemen juist een hoger getal. Oeps!

Met stipt op nummer twee staat met 17,6% liegen over met wie je in het verleden hebt gedatet. Iets wat je liever niet meteen vertelt.

Zenuwen

Waarom we eigenlijk liegen heeft volgens psychologe Heleen de Jonge een simpele verklaring: "We willen natuurlijk zo goed mogelijk overkomen en dat gaat soms ten koste van je eerlijkheid. Door de zenuwen gaan mensen eerder iets geks zeggen of liegen."

Let's be honest

LifeHunters nam de proef op de som en laat in hun nieuwe YouTube-serie 'Let's Be Honest' mensen daten, terwijl ze aangesloten zijn aan een leugendetector. Enne, liegen is door de leugendetector geen optie!

Lees ook: Bewezen: Deze vier leugens worden het meest voor de seks ...

Bron: LifeHunters Beeld: iStockphoto