Hoe is het nu met het meisje uit de aangrijpende documentaire ‘Alicia’?

Drie jaar lang werd de jonge Alicia gefilmd

Veel mensen waren onder de indruk van de aangrijpende documentaire Alicia die eind november op televisie te zien was. Drie jaar lang werd de jonge Alicia gefilmd en zijn haar ups en downs van tehuis naar tehuis vastgelegd. Hoe is het nu met haar?

De makers vertellen

De makers vertelden aan LINDAnieuws hoe het nu met het inmiddels dertienjarige meisje gaat. "Ze heeft haar eigen besloten première mogen regelen. Veertig man die ze lief vond, onder wie haar moeder, weekendouders en mentor waren aanwezig", vertelt producent Willemijn Cerutti.

"Toen de film afgelopen was en de mensen bedankt werden op het scherm, schreeuwde Alicia haar eigen naam al. Ze heeft heel veel kracht uit de film gehaald, het heeft haar een stem en bestaansrecht gegeven."

De documentaire

Regisseur Maasja Ooms (48) woonde zelf tot haar derde in een kindertehuis en besloot om Alicia drie jaar lang dagelijks te filmen. Zo is te zien hoe het meisje steeds van de ene instelling naar de andere moet verhuizen, omdat ze meer begeleiding nodig heeft.

Volgens kijkers is het hartverscheurend om te zien hoe Alicia niets liever wil dan een plekje in een pleeggezin, of het allerliefst: weer bij haar moeder wonen. Maar, dat zal niet gaan.

Aandacht

Maasja wil met de documentaire aandacht vragen voor andere kinderen die net als Alicia buiten de boot vallen. Ze hoopt dat haar film 'een breekijzer voor verandering' kan zijn. "Dat er voor kinderen als Alicia, of haarzelf, wat goeds uitkomt."

LINDAnieuws laat weten dat producent Willemijn en regisseur Maasja Ooms openbare debatten zullen organiseren met iedereen die zijn mening wil delen over hoe de zorg voor chronisch getraumatiseerde kinderen anders kan om zo tot een oplossing te komen.

Lees ook: Hoe gaat het nu met Mauro Manuel?

Bron: LINDAnieuws Beeld: iStockphoto

Laatste nieuws