Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Schokkend nieuws voor familie Abdelhak Nouri

De familie kreeg onlangs een onderzoek uit 2014 te zien, waaruit bleek dat er al eerder onregelmatigheid bij Appie's hart was geconstateerd.

Schokkend nieuws voor familie Abdelhak Nouri

Het is alweer een halfjaar geleden dat Abdelhak Nouri tijdens een oefenduel in Oostenrijk opeens in elkaar zakte. Al snel werd bekend dat de situatie van de voetballer slechter was dan ze eerst dachten. Sinds het begin is zijn familie dan ook dag en nacht bij hun geliefde 'Appie', maar onlangs kregen zij vanuit voetbalclub Ajax schokkend nieuws te horen.

Onregelmatigheid

De familie zou al een tijd lang bezig zijn met precieze informatie in te winnen, aangezien zij zo hun vraagtekens hebben bij de behandeling die op het veld werd uitgevoerd. Ook zou er ruim drie jaar geleden onregelmatigheid bij Appie's hart zijn geconstateerd. Deze informatie zou volgens de KNVB met zowel de club als Nouri zijn gedeeld, maar volgens de familie is dit nooit ter sprake geweest. Via hun advocaat Khalid Kasem laten ze dan ook weten erg geschrokken te zijn.

Geschrokken

"We zijn erg geschrokken van het nieuws dat reeds in 2014, tijdens medisch onderzoek door de KNVB, bij Abdelhak een hartafwijking is geconstateerd. De familie is dit pas recent te weten gekomen door inzage in het medisch dossier dat Ajax, na herhaald en uitdrukkelijk verzoek, verstrekte. De familie is ervan overtuigd dat ook Abdelhak zelf geen weet van deze afwijking heeft gehad. Anders had de familie direct aangedrongen op diepgravend vervolgonderzoek, een second opinion en regelmatig terugkerende tests", aldus hun advocaat.

Vakantie

Ook is inmiddels bekend dat de voetballer een maand voor het trainingskamp flauwviel, terwijl hij samen met wat vrienden een potje voetbal speelde op een strand in Turkije. De voetballer werd toen direct naar het ziekenhuis vervoerd, maar mocht niet veel later alweer terug naar zijn vakantieadres. Hoewel de begeleiders van de voetballer beweren dat de voetballer dit bekend heeft gemaakt bij Ajax, beweert de Amsterdamse voetbalclub dat dit niet het geval is geweest.

Lees ook: Update Ajax-speler Nouri: 'Hij glimlachte'

Bron: Volkskrant Beeld: ANP