Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Golden Globes 2018: meest opvallende momenten

Kijk mee!

Golden Globes 2018: meest opvallende momenten

Gisteravond was het weer zover; de Golden Globe Awards werden voor de 75ste keer uitgereikt. Maar, naast de befaamde prijzen en the red carpet moment vonden er ook een aantal opvallende gebeurtenissen plaats. Hieronder 6 dingen die jij tijdens de memorabele avond gemist hebt.

1. Oprah Winfrey geeft emotionele speech

De krachtige toespraak van Oprah Winfrey maakte veel indruk op het publiek. Deze werd met een staande ovatie beantwoord en door mensen op social media 'presidentieel' genoemd en 'een van de beste speeches van de eeuw'. Oprah won de bijzondere Cecil B. de Mille-award en sprak in haar speech over seksuele intimidatie en de veelbesproken hashtag #MeToo. "Ik wil dat alle meisjes die kijken weten: er gloort een nieuwe dag aan de horizon... Er zal een dag aanbreken waarop vrouwen en mannen zullen opstaan die ervoor zorgen dat niemand ooit nog me too hoeft te zeggen."

2. Natalie Portman deelt sneer uit op podium

Ook Natalie Portman maakte van de gelegenheid gebruik toen ze de nominaties voor Beste Regisseur aankondigde op het podium. Hier gaf ze alle mensen even een reminder dat de filmindustrie nog steeds door mannen wordt gedomineerd. "Hier zijn alle(maal) mannelijke genomineerden", klonk het.

3. James Franco's lieve woorden

James Franco gaf zijn broer Dave Franco een cute shout-out op het podium. Hier bedankt hij zijn moeder voor zijn broertje en zegt hij dat hij heel veel van hem houdt. Aaaah!

4. Grote donatie journalisten

Meher Tatna, voorzitter van de Hollywood Foreign Press Association, liet op het podium weten twee miljoen dollar te doneren aan journalisten. Dit omdat ze het werk van journalisten waarderen omtrent de hele #MeToo situatie.

5. Catherine Zeta-Jones zorgt voor emotioneel moment

Acteur Catherine Zeta-Jones nam haar schoonvader Kirk Douglas, de vader van Michael Douglas, mee op het podium om de award voor Best Screenplay uit te reiken. Het publiek werd emotioneel en gaf terecht een staande ovatie.

6. De Golden Globe van Sterling K. Brown

De Golden Globe voor Beste Acteur in een televisiedrama ging dit jaar naar acteur Sterling K. Brown en was daarmee de eerste mannelijke afro-Amerikaanse acteur ooit die deze prijs mee naar huis mocht nemen. In zijn speech vertelde hij waarom zijn winst zo van belang is.

Bron: Billboard, NOS, ELLE, MTV Beeld: YouTube, Facebook, Twitter, Getty