Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Je favoriete attractie verdwijnt uit de Efteling

De die hard fans maakten afgelopen zaterdag hun allerlaatste ritje...

Je favoriete attractie verdwijnt uit de Efteling

Het maakt niet uit hoe oud je bent: een bezoek aan de Efteling blijft leuk. Voor attracties als De Vliegende Hollander, Baron 1898 en last but not least de Python staan mensen dan ook zonder moeite een uur in de rij. Toch heeft het attractiepark nu besloten om de Python voor altijd te sluiten. En wel hierom...

1981

De opening van de geliefde attractie vond maar liefst 37 jaar geleden plaats en zal voor velen de eerste achtbaan zijn waar ze ooit in zijn geweest. Niet zo heel gek dus dat de achtbaan na zoveel jaar helemaal 'op' is. Helemaal wanneer je je bedenkt dat de attractie maar liefst bijna acht keer de wereld is overgegaan.

Grondige verbouwing

De die hard fans van de Python maakten afgelopen zaterdag dan ook hun allerlaatste ritje ooit in de Python. De achtbaan zal vervolgens tot en met maart dicht blijven voor een grondige verbouwing. De attractie zal helemaal opnieuw worden gebouwd en zal er dan ook aardig anders uit gaan zien. Toch hoeven de fans niet bang te zijn dat de nieuwe Python in het niets meer op zijn voorganger lijkt.

Nederlandse geschiedenis

"Wij proberen voor de eeuwigheid te bouwen. De Python is beetje van ons allemaal, het is een stukje Nederlandse geschiedenis". Een woordvoerder van het pretpark belooft dan ook dat ook de nieuwe attractie een paar typische elementen van de Python krijgt. In het nieuwe ontwerp komen de welbekende loopings, dubbele kurkentrekker en helix dan ook zeker terug. Gelukkig maar!

Lees ook: Dit bekende Nederlandse pretpark is naarstig op zoek naar nieuwe medewerkers

Bron: Telegraaf Beeld: ANP