Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Waarom je de kriebels krijgt van haren in het doucheputje

Iehk!

Waarom je de kriebels krijgt van haren in het doucheputje

Nu zullen mannen er waarschijnlijk een stuk minder last van hebben in hun studentenhuis, maar bij vrouwen is het vinden van haren in het doucheputje echt de worst nightmare. Ook wanneer ze eigenlijk gewoon van jezelf zijn. Maar waarom eigenlijk?

Angst

Krijg jij al de rillingen als je de haren ziet liggen en halve braakneigingen wanneer je ze eruit moet halen? Geloof ons: je bent echt niet de enige. Volgens directeur van het Britse centrum voor fobieën, Bernard Vittone, heeft het namelijk alles te maken met de angst voor bacteriën en besmettingen.

Kriebels

“Het is niet voor niets dat een haar in je eten vinden in een restaurant reden genoeg is om je bord terug te sturen”, aldus Vittone. Volgens hem is de associatie met een eventuele besmetting of bacterie al genoeg om er de kriebels van te krijgen en dus angstig te worden.

Chaetofobie

Het zogenaamde chaetofobie - ja, de angst voor haren in je eten of doucheputje heeft een naam - kan zelfs zo erg zijn, dat sommigen ervoor in therapie moeten. Al geldt dit natuurlijk lang niet voor iedereen. Enne, het scheelt natuurlijk al heel wat als je die haren er gewoon met de welbekende gele handschoenen uitvist.

Lees ook: De planten groeien uit doucheputjes bij Lush-gebruikers

Bron: Lindanieuws Beeld: iStock