Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Ikea komt met een heel opmerkelijke advertentie

Eentje die op z’n minst bizar en misschien ook wel een beetje onsmakelijk te noemen is...

Ikea komt met een heel opmerkelijke advertentie

Ikea heeft, in samenwerking met een Zweeds reclamebureau, een nieuwe campagne lopen. Eentje die op z’n minst bizar en misschien ook wel een beetje onsmakelijk te noemen is...

Zwangerschapstest

Ouders in wording, geven een vermogen uit aan de uitzet van de babykamer. Ikea komt ze maar wat graag tegemoet moet korting en het is er niet zomaar één. Het reclamebureau heeft een advertentie ontwikkeld die dient als zwangerschapstest en als je in blijde verwachting blijkt te zijn, krijg je korting op het afgebeelde babybedje in de advertentie. Wait what?!

Wait what?

Onderaan de advertentie vinden de gebruikers een gemarkeerd strookje papier én de hoeveelheid korting als je zwanger blijkt te zijn. "We hebben de test inderdaad gebruikt als startpunt voor deze advertentie", vertelt het bedrijf aan Adweek. "Als in de urine van de vrouw het zwangerschapshormoon HCG zit, krijg je een kleurverandering. En verschijnt de nieuwe, te betalen prijs (in Zweedse kroon weliswaar). Dat hebben we ook hier toegepast, op een gedrukt stukje papier. We hebben wel even moeten zoeken naar de juist materialen." Benieuwd naar de advertentie je ziet ‘m hieronder.

Lees ook: Van deze babynamen hebben vrouwen het vaakst spijt

Bron: Adweek, Mirror, Beeld: YouTube, iStock