Deze 6 dingen moet je opgeven als je blijvend wil afvallen

Afvallen is niet altijd even makkelijk.

Lees ook

Afvallen is niet altijd even makkelijk. En als je dan eindelijk in de buurt komt van je streefgewicht, is het nog een hele klus om deze te behouden. Met deze tips is het klaar met het gejojo en zorg je dat het resultaat blijvend is.

1. Jezelf iets verbieden te eten
Iedereen heeft wel een guilty pleasure. Toch is het geen goed idee om jezelf iets te verbieden te eten. Verboden voedsel wordt des te aantrekkelijker en moeilijker te weerstaan. In plaats van iets niet te eten, kun je het beter met mate eten. Let er ook op dat wanneer je het wél eet, je het geconcentreerd eet. Probeer er net iets meer van te genieten.

2. Tekort aan slaap
Ook je slaap beïnvloedt je eetgewoonten, omdat het de 'hongersignalen' in de war brengt. Zorg ervoor dat je genoeg rust en niet met je ogen op half zeven wat te eten naar binnen werkt.

3. Crash diëten
Strenge diëten zijn niet gezond en zo ook crash diëten niet. Uit onderzoek is gebleken dat ze je stofwisseling vertragen, waardoor je uiteindelijk weer aankomt. Uithongeren is dus geen oplossing op lange termijn.

4. Drank
Alcohol verlaagt remmingen en zorgt ervoor dat men vaak eet zonder na te denken. Om dit tegen te gaan, kun je het beste niet op een lege maag drinken. Zorg ervoor dat je wat gezondere snacks klaarmaakt voor het moment dat je honger krijgt. Zo maak je betere keuzes. Let er ook op dat drank sowieso al een grote boosdoener is als het gaat om afvallen.

5. Maaltijden overslaan
Het klinkt als een simpel rekensommetje: je slaat een maaltijd over en eet de volgende maaltijd wat meer. Toch heeft dit een hele andere werking dan de meeste mensen denken. Om ervoor te zorgen dat je lichaam goede 'hongersignalen' afgeeft, is het van belang om om de vier uur wat te eten. Als je dit niet doet, raakt je lichaam in de war en is de kans groot dat je overeet. Probeer, voornamelijk op drukke dagen, in te plannen wanneer je eet en eventueel wat eten voor te bereiden.

6. Vetvrij voedsel
Vetvrije producten, het klinkt oh zo gezond, maar is niet altijd de oplossing. Het lichaam heeft een bepaalde hoeveelheid vet nodig om verzadigd te zijn. Als je te veel vet weglaat, zal je lichaam hunkeren naar meer en zul je meer willen eten.

Beeld: Twitter

Laatste nieuws

Zie ook