Georgina Verbaan: ‘De tante Sidonia’s van deze wereld mogen er ook zijn!’

'Mensen denken dat ik niks eet'

Er wordt vaak onterecht gedacht dat ze zichzelf uithongert, maar niets is minder waar. Georgina Verbaan (38) vindt bodyshamen heel erg irritant, óók als je mager bent. "Mijn lichaam werkt, dus ik ben er blij mee."

Bodyshamen

"Dat er iets in de modewereld scheef zit, is duidelijk. Er zijn talloze meisjes die een week niet eten voor een show. Dat men daar iets aan wil doen, lijkt me heel goed, maar dat dat gebeurt door dunne mensen te bodyshamen vind ik te ver gaan. Er zijn natuurlijk ook een heleboel vrouwen die er niets aan kunnen doen dat ze zo dun zijn", vertelt ze in de nieuwe Grazia.

Gratenpakhuis

"Ik krijg zelf ook altijd commentaar. Mensen denken dat ik niks eet. Maar als ik veel stress heb dan val ik zo drie kilo af, daar kan ik niks aan doen. Op straat is er weleens ‘Dachau’ naar mij geroepen. Had ik een zwarte panty aan met platte schoenen eronder. Of: ‘Gratenpakhuis met knokige knieën, dat ziet er toch niet uit.’ Op internet gebeurt het ook meer dan genoeg. En altijd als mensen het voor vollere mensen willen opnemen, doen ze dat door dunne mensen af te vallen. De tante Sidonia’s en lantaarnpalen van deze wereld mogen er ook zijn! Daar neem ik het graag voor op."

Gezond

"Misschien moeten we pleiten voor meer diversiteit en niet het één afzeiken om het ander mogelijk te kunnen maken. Zelf vind ik nu dat ik goed ben zoals ik ben. Jarenlang heb ik er anders over gedacht, maar ik ben gezond, ik kan lopen en rennen als ik wil. Kortom, mijn lichaam werkt, dus ik ben er blij mee."

Het hele interview lees je in de nieuwe Grazia die vanaf morgen in de winkel ligt.

Lees ook: Georgina Verbaan: 'Als iets moet, heb ik er al snel geen zin meer in'

Laatste nieuws