Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wending in the Brangelina battle zorgt voor problemen

De twee komen er nog steeds niet uit.

Wending in the Brangelina battle zorgt voor problemen

Zij wil een tijdje met de kinderen naar Londen, hij nam juist een klus in L.A. aan om dicht bij ze te kunnen zijn. Brad en Angelina komen er, bijna twee jaar na hun breuk, maar niet uit.

Strijd

Dat het niet lekker gaat tussen exen Angelina Jolie (43) en Brad Pitt (54) is wel duidelijk. Al sinds ze in september 2016 hun breuk aankondigden, zijn ze verwikkeld in een felle scheidingsstrijd waarin de voogdij over hun zes kinderen de hoofdrol speelt. Net nu de situatie in rustiger vaarwater leek te belanden, staat de boel weer op zijn kop. Angelina moet zich binnenkort in Londen melden voor de opnames van haar nieuwste film en wil de kinderen meenemen. Brad moet ondertussen voor opnames in L.A. zijn en is niet bereid om zomaar maanden zonder zijn kids te moeten. Een groot pijnpunt, laat een insider weten. "Brad had nu echt het gevoel dat ze bijna een overeenkomst hadden bereikt waardoor de scheiding eindelijk doorgang kon vinden. Maar nu is er weer een nieuw probleem ontstaan."

Dwarsliggen

"Door de omstandigheden rondom hun scheiding (de geruchten gaan dat Brad slaags zou zijn geraakt met oudste zoon Maddox, maar dat wisten de FBI en kinderbescherming allebei niet hard te maken) heeft Angelina de volledige voogdij over Maddox (16), Pax (14), Zahara (13), Shiloh (11) en tweeling Vivienne en Knox (9). Brad heeft ‘therapeutisch bezoekrecht’ en zou zijn kinderen momenteel een aantal keer per week onder begeleiding mogen zien. Maar nu Angelina de zomer toch anders voor zich ziet, ligt Brad volgens insiders stevig dwars. "Brad zet alles op alles om te zorgen dat zij niet maandenlang met de kinderen mag vertrekken", deelt een kennis met E! News. "Hij staat erop dat hun normale schema wordt aangehouden. Angelina maakte al diverse korte reizen met de kinderen en dat vond hij prima. Maar ze kan niet zomaar maandenlang weggaan." Angelina is, vanzelfsprekend, woest. Zij moet zich binnen afzienbare tijd melden op de set van Maleficent 2, een film waarin ze niet alleen de hoofdrol speelt, maar die ze ook produceert. "Ze is gefrustreerd", deelt een vriendin met Page Six. “De scheiding verliep de laatste maanden best cordiaal, maar nu wordt ze gedwongen zich in allerlei bochten te wringen. Daar wordt ze niet blij van."

Goudmijntje

Achter de schermen speelt er bovendien nog meer, aldus bronnen met kennis van zaken. Ze zijn met ruzie uit elkaar gegaan, na een op welke manier dan ook noodlottige privévlucht van Parijs naar L.A. (zullen we ooit weten wat daar gebeurd is? Kom maar door met die autobiografieën!). Ze hebben nog steeds geen officiële scheiding aangevraagd omdat ze er onderling maar niet uitkomen wat betreft de voogdij. En zouden ook nog eens stevig ruziën over hun bezittingen, met het Franse Château Miraval voorop. Ze kochten het kasteel met enorm landgoed in gelukkiger tijden (een paar jaar voordat ze er uiteindelijk trouwden) en sindsdien is het nogal een goudmijntje gebleken. De rosé en olijfolie die hier geproduceerd worden, zijn regelrechte bestsellers. Met name Brad schijnt erg betrokken te zijn bij die productie. "Het is echt zijn kindje”, zegt een insider tegen Life & Style. “Maar Angelina wil dat hij de boel verkoopt en haar de helft van het geld geeft."

Ontevreden

De manier waarop Brad het leven heeft opgepakt na hun breuk, zou Angelina ook niet zinnen. Niet alleen gaf de acteur vrij snel (in mei 2017) al een openhartig interview over hun breuk en zijn leven als single man, ook werd hij al heel snel weer out and about gespot in het datingcircuit. Momenteel zou hij happily in love zijn met architect Neri Oxman, al houden de twee vol alleen maar vrienden te zijn. Angelina’s datingleven ondertussen is óf een enorm goed bewaard geheim óf non-existent. Zij richt zich volledig op haar gezin, zo is in elk geval de beeldvorming. En ze is best bereid om Brad hier en daar een handreiking te doen. Zo kocht ze een huis nabij zijn woning in L.A., zodat de kinderen gemakkelijk bij hem op bezoek konden. En ze liet hem de kinderen al bezoeken toen ze daar nog helemaal niet toe verplicht was. Maar nu gaat hij op zijn strepen staan, zeggen insiders. "Brad wil pas een overeenkomst tekenen als erin staat dat hij gegarandeerd tijd met alle zes de kinderen krijgt", aldus een bron tegen Us Weekly. "Daarmee dwingt hij Angelina feitelijk om in L.A. te blijven wonen."

Voor het blok

In L.A. blijven wonen wil Angelina niet, wordt gefluisterd. Tussen haar bijbaantje als visiting professor bij de London School of Economics and Political Science en haar opnameschema en regieklussen door, die haar de laatste jaren van L.A. naar Engeland en Cambodja voerden, wil ze echt niet vastzitten aan één vaste plek. Bovendien zou Angelina zich er nog niet prettig bij voelen haar kinderen bij Brad alleen achter te laten. Daarnaast zou ze bij het tekenen van de overeenkomst waar Brad op hoopt, haar oudste zoon Maddox (die ze alleen adopteerde in 2001 en later ook werd geadopteerd door Brad) voor het blok zetten. Hij heeft nog steeds geen contact met zijn vader, delen kennissen van de familie mondjesmaat. Wat er ook precies is voorgevallen tussen Brad, Angelina en hun oudste zoon: de wonden zijn nog niet genezen.

Lange zomer

De exen ruziën nu de zomer in, met een deadline. Ook dat nog. Want Angelina móét een dezer dagen wel definitief naar Londen, voor lange dagen op de set. En Brad móét in L.A. zijn voor zijn film Once Upon a Time in Hollywood, waarin hij naast Leonardo DiCaprio en Margot Robbie te zien zal zijn. Een tikkende tijdbom onder hun onderhandelingen maakt de boel er niet gezelliger op. "Brad hoopt op gedeelde voogdij", aldus de insider van Life & Style. "En dat is het laatste wat Angelina wil." Hun staakt-het-vuren van de laatste maanden lijkt hiermee volledig van de baan. Het is aan de advocaten het allemaal op te lossen. Een zware taak, dus dat wordt een lange zomer…

Tekst: Claudia Witteveen Beeld: Getty