Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Aha: dít zeggen je wenkbrauwen over je

Raar maar waar... ?

Aha: dít zeggen je wenkbrauwen over je

Wenkbrauwen zeggen meer over mensen dan je wellicht zou denken. Mensen met volle wenkbrauwen beschikken volgens onderzoek bijvoorbeeld over meer narcistische kenmerken dan een persoon met smallere exemplaren. Hmmm...

Wenkbrauwen

Narcisme is het hebben van een obsessie met de eigen persoonlijkheid. Uit een onderzoek van de universiteit van Toronto in Canada blijkt dat iemand met dikke wenkbrauwen over véél meer narcistische kenmerken beschikt dan een persoon met minder opvallende wenkbrauwen.

Onderzoek

Wetenschappers Miranda Giacomin en Nicholas Rule hebben dit onderzoek uitgevoerd. Zij hebben foto’s gemaakt van verschillende mensen en hebben hen daarna een vragenlijst in laten vullen. Na afloop hebben ze de foto’s bekeken en zijn tot de conclusie gekomen, dat hoe opvallender de wenkbrauwen, des te meer narcistische trekjes de persoon heeft.

Verklaring

De onderzoekers hebben er ook een verklaring voor. Een gezicht herken je namelijk direct aan de wenkbrauwen. Aparte, dichte en dikke wenkbrauwen verbeteren de herkenning. Ze zorgen ervoor dat ze door andere mensen beter worden onthouden. Toch opvallend!

Bron: Panorama Beeld: Getty