Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Adut Akech schrijft geschiedenis tijdens Chanel show

Beeldschoon!

Adut Akech schrijft geschiedenis tijdens Chanel show

Zuid-Sudanees en Australisch topmodel Adut Akech Bior heeft geschiedenis geschreven tijdens Haute Couture week in Parijs. De 18-jarige is het tweede donkere model óóit dat de Chanel Couture-show in de Franse modestad sloot als fameuze Chanel-bruid.

Chanel-bruid

Het model was tijdens de grande finale gehuld in een over-the-top sluier, fraaie enkellaarzen en een tweedelig mintgroen kostuum, compleet met de Chanel-esque tweed details. Akech liep hand in hand over de catwalk met Hudson Kroenig, de 10-jarige zoon van model Brad Kroenig, die zijn catwalkdebuut voor Chanel maakte tijdens de spring/summer '11-show.

"Wow, waar moet ik beginnen? Het is met geen pen te beschrijven hoe ik me voel. De schoonheid van een droom is om het tot leven te zien komen", jubelt ze op Instagram. Supermodel Alek Wek ging haar in 2014 voor.

Debuut

Akech maakte haar internationale fashionweekdebuut toen ze voor de exclusieve spring/summer '17-show van Saint Laurent werd geboekt, waarna het balletje begon te rollen. Niet veel later sleepte ze klussen voor Alexander McQueen, Givenchy, Prada , Burberry, Off-white en Versace in de wacht waar ze in de allermooiste Dameskleding over de catwalks flaneerde.

Lees ook: De enige schoen die je deze zomer nodig hebt, volgens Chanel

Bron: Marie Claire, Beeld: Getty