Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Man heeft een kriebel in zijn oor, wat er dan uitkomt...

Neeee!

Man heeft een kriebel in zijn oor, wat er dan uitkomt...

Spinnen, oorwurmen, mieren. Allemaal kleine beestjes waarvan je hoopt dat ze niet stiekem in je slaap je oor of mond inkruipen. Het overkwam een man uit China, maar dan een tikkeltje gekker. Zo zat er een gekko in zijn oor.

Bijzondere vondst

De Chinese man had al een paar dagen ontzettende jeuk in zijn oor. Toen hij besloot naar de dokter te gaan, werd er wel een heel bijzondere vondst gedaan. Nadat de arts met een lampje in zijn oor scheen, zag hij dat er een gekko vastzat. Het beestje was langer dan twee centimeter!

Het heen-en-weer bewegende diertje was te moeilijk om in een keer te pakken, waardoor de arts dieper in het oor moest om de hagedis alsnog te kunnen pakken. Dit betekende dat de man ook nog eens verdoofd moest worden.

Zonder staart verwijderd

Na een paar minuten werd de gekko uit het oor gevist. Echter wel zonder staart. Zo zijn hagedissen gemaakt om hun staart 'los' te kunnen laten wanneer een roofdier hen pakt. In dit geval had het dus de arts kunnen zijn die met zijn tangetje het dier bij de staart zou pakken. De arts is er maar van uitgegaan dat het dier vooraf zijn staart is kwijtgeraakt.

Waarom de hagedis het oor van deze man in is gekropen, is niet duidelijk. Wel komt het veel vaker voor dat er bijzondere dieren uit oren van mensen worden gehaald. Toch zal het wel eens de eerste keer ooit kunnen zijn dat er een reptiel uit iemands oor is verwijderd...

Lees ook: Dit is waarom iedereen nu een wasknijper op z'n oor zet

Bron: Newsflare Beeld: iStock