Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oh my: volgende week mogelijk 40 tot 42 graden

Hot, hot, hot!

Oh my: volgende week mogelijk 40 tot 42 graden

Bereid je maar goed voor en haal de koelbox maar van zolder: volgende week wordt het historisch warm. Meteorologen denken zelfs dat het boven de 40 graden kan worden.

Voorspellingen

Heb je het deze week al warm? Stel je niet aan! Dit is peanuts vergeleken met volgende week. Uit de weercomputers van Weeronline blijkt dat het volgende week de warmste dag ooit in ons land kan worden. Overigens moeten we dit meteen relativeren, want de kans dat deze voorspelling uitkomt is 2%. Desondanks is deze voorspelling in 25 jaar nooit voorgekomen bij de weerdienst.

Warmste dag ooit

Mocht het toch gebeuren, dan is het de warmste dag ooit in ons land. Dat record staat nu op 38,6 graden in het altijd zonnige Warnsveld, dat bekend staat om de eeuwenoude Martinuskerk (wie kent het niet).

Tropisch

Volgens Weeronline kunnen we er wel vanuit gaan dat het tropisch weer gaat worden. "De kans dat het vanaf volgende week woensdag een dag of vier, vijf meer dan 40 graden wordt, is meer dan 50 procent", vertelt Ben Lankamp van Weerplaza aan het AD. Dat wordt volgende week dus weer massaal in de file naar het strand!

Lees ook: Zo voorkom je dat je make-up smelt, in dit warme weer

Bron: Panorama, Beeld: Getty