Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Michael P. vandaag veroordeeld voor moord op Anne Faber

Verschrikkelijk...

Michael P. vandaag veroordeeld voor moord op Anne Faber

Het is inmiddels alweer 9 maanden geleden dat Anne Faber (25), na een intense zoektocht van twee weken, levenloos werd aangetroffen in Zeewolde. Al snel werd de 28-jarige Michael P opgepakt als hoofdverdachte van de zaak. Vandaag werd hij eindelijk veroordeeld, 28 jaar cel plus tbs met dwangverpleging werd hem opgelegd.

Tbs-behandeling

De rechtbank stelt vandaag dat Michael P. zolang mogelijk buiten de samenleving gehouden moet worden. De verdachte gaat de cel in voor het ontvoeren, verkrachten, doden en twee keer begraven van Anna Faber. Niet alleen een lange celstraf is gepast stelt de rechtbank, ook een tbs-behandeling is noodzakelijk. Deze straf werd Michael P. al eerder opgelegd door Het Openbaar Ministerie.

Schadevergoeding

Er werd ook een schadevergoeding van 136.000 euro toegewezen aan de familie van Anne. De familie was tevreden met de eerdere eis. "Als je deze man twee dagen meemaakt, dan kan je wel zeggen dat eigenlijk niemand wil dat hij ooit nog op vrije voeten komt. En daarom is tbs een hele goede maatregel", zei oom Hans Faber tegen RTL Boulevard.

Lees ook: Michael P. verklaart hoe hij in aanraking kwam met Anne Faber

Beeld: ANP