Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dingen die een tandarts je nooit zal vertellen

Maak je aantekeningen?

Dingen die een tandarts je nooit zal vertellen

De tandarts, niemand staat te springen om bij ze in de stoel plaats te nemen. Maar hoe is het nou om aan die andere kant te staan, om tandarts te zijn en alsmaar met je handen in andermans mond te zitten?

1. Haartreacties

Ze zijn klaar met mensen die roepen dat ze een hekel hebben aan de tandarts. "Stel je eens voor hoe vaak een tandarts dit per dag moet aanhoren. Je angsten uiten kan ook op een andere manier. Daarbij is het onze taak om je juist te verlossen van pijn" aldus een tandarts.

2. Dwingen om te flossen

Ze blijven het zeggen, maar niemand die er écht naar luistert. En dat is frustrerend! "Wij zorgen er echt niet voor dat je tandvlees bloedt. Dat komt simpelweg doordat je niet genoeg flost! Doe je dit dagelijks, dan zul je zien dat je volgende bezoekje aan de tandarts al een stuk aangenamer is."

3. Ze zien alles

Terwijl jij blijft volhouden dat je al jaren niet meer rookt, ziet een tandarts aan je gebit meteen dat je liegt. "Mensen proberen het te verbergen met kauwgom of mondwater, maar de geur zit zo diep in hun tandvlees."

4. Vieze oude borstels

Ze willen geen tandenborstels van een jaar oud zien. "Weet wanneer je een nieuwe tandenborstel aan moet schaffen; dat is elke drie maanden. En als je ziek bent geweest, meteen vervangen door een nieuwe!"

5. Poetsen voor je afspraak

Ook tandartsen kijken liever niet in iemands mond terwijl er nog een verzameling aan etensresten zit. "We zijn ook maar mensen en we houden er echt niet van om het eten tussen de tanden vandaan te moeten plukken. Daarbij is het gewoon niet fris..."

6. Vaker naar de tandarts

"Het advies om twee keer per jaar te gaan geldt alleen als je een gezond gebit hebt. En dat hebben de meeste mensen niet..." En dan zijn er ook nog genoeg mensen die maar één keer per jaar gaan.

7. Wat een tandarts allemaal meemaakt...

"We hebben ooit een keer iemand in de kliniek gehad met een heel aparte tandenvorm. Niemand van ons had ooit zoiets gezien. Uiteindelijk gaf de cliënt toe dat hij zijn tanden vorm gaf met een nagelvijl." Ehhh...

8. Jep, ze maken echt rare dingen mee

"Er is weleens een vrouw bij ons geweest waarvan de kroon had losgelaten. Ze besloot dus maar een nepnagel vast te plakken aan haar tand om de schade te beperken."

9. Angst-trucjes

Waarom je tandarts altijd gezellig een praatje maakt en vragen stelt terwijl hij in je mond aan het wroeten is en je dus toch niet kunt antwoorden? Omdat hij ziet dat je bang bent en je daar kalmer van wordt. Aha...

Lees ook: Waarom de één wel bang is voor de tandarts en de ander niet

Bron: BuzzFeed Beeld: iStock