Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Netflix dooddoener voor relatie?

Oh-oh...

Netflix dooddoener voor relatie?

Wat is er nou heerlijker dan net voor het slapen nog eventjes gaan Netflixen? Ja, wij weten het wel, maar niet iedereen dus.

Onderzoek

Uit een studie van de Universiteit van Lancaster blijkt dat er tussen 22:00 uur en 23:00 uur een piek zit in het internetverkeer, door het gebruik van streamingsdiensten (zoals Netflix en Uitzending Gemist) en bijvoorbeeld videosites als YouTube. De piek van analoge televisie ligt echter tussen 20:00 en 22:00 uur en zou daarna dus doorgaan met streamen. Tot die conclusie kwam de universiteit door 400 deelnemers een dagboek bij te laten houden over hoe hun mediagebruik was. De conclusie zou zijn dat mensen vaak verder kijken in bed.

Streams vs sex

De Britse krant Daily Mail legt hierbij het verband tussen streams en sex. Volgens professor David Spiegelhalter van de Universiteit van Cambridge zijn mensen minder geïnteresseerd in sex omdat ze televisie kijken in bed. In het jaar 2016 beweerde hij namelijk dat de cijfers over sex drastisch naar beneden gingen toen het internet- en tv-gebruik omhoog ging in de latere uren, omdat mensen dus wat anders in bed te doen hebben. Dat is dus Netflix zonder chill. Hoewel wij de conclusie dus niet helemaal kunnen onderbouwen, vinden we het wel een interessante hypothese van onze Engelse collega’s.

Lees ook: Dit gebeurt er met je intieme zone als je te weinig sex hebt

Bron: Marie Claire Beeld: Friends With Benefits