Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Grazia's weekendtips

Grazia tipt de leukste to-do's voor dit weekend.

Grazia's weekendtips

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag de deur uit? Grazia tipt de leukste to-do's. Van festivals, feesten en markten tot shopadressen, een must-see lunchtentje of film- en boekentip. Dit is er te doen in het weekend van 27 en 28 juli.

Kip Festival in het Amsterdamse Rembrandtpark

Liefhebber van kip? Dan is dit the place to be dit weekend. Op het Kip Festival vind je namelijk meer dan 50 verschillende bereidingen van kip. Iedereen kan genieten van eindeloos veel variaties op kipgerechten: onvervalste klassiekers als Jamaican jerk chicken, kip teriyaki, deepfried wings, chicken curry en Indonesische saté van kippendij. Ook worden bezoekers verrast met nieuwe recepten en alternatieve bereidingen, zoals chicken waffles, kip gemarineerd in cola, lemon grass chicken en rode fajita kip op blauwe taco's. De culturele diversiteit van de steden is ruimschoots terug te vinden; vrijwel alle wereldkeukens zijn vertegenwoordigd. En very important: Kip Festival is geheel vrij van plofkip!

Waar: Rembrandtpark Amsterdam

Wanneer: 28 en 29 juli

(P)INK Hotel kleurt tien dagen roze ter ere van Pride Amsterdam

INK Hotel Amsterdam steunt Pride Amsterdam door tien dagen lang als PINK Hotel support te geven aan de LHBTQ-community. Vanuit de gedachte 'We're all pink on the inside' zet PINK Hotel een programma neer dat voor iedereen toegankelijk is. Daarnaast zet het hotel zich in voor de strijd tegen aids als partner van de Amsterdam Diner Foundation door op verschillende manier geld in te zamelen, middels het hotel zelf en via haar gasten. Tien dagen lang is er speciaal voor de gelegenheid een pink room, een pink cocktail en een aangepast pink Chef's Menu in restaurant PRESSROOM. Met op zondag 29 juli een roze editie van de bekende Bottomless Brunch met onbeperkt roze bubbels. Klik hier voor de gehele programmering.

Waar: Nieuwezijds Voorburgwal 67, Amsterdam

Wanneer: Vanaf vrijdag 27 juli

Jaarlijkse Zomercarnaval in Rotterdam

Dit weekend wordt Rotterdam gevuld met vrolijke muziek en dansende mensen. Het jaarlijkse Zomercarnaval staat namelijk weer voor de deur. Niet alleen treden 60 acts topartiesten van over de hele wereld op, ook zal de welbekende parade van maar liefst 5 kilometer weer plaatsvinden. Heb je dus wel zin in heerlijke beats en vooral heel veel vrolijkheid? Dan is dit de plek waar je dit weekend moet zijn.

Waar: Rotterdam

Wanneer: 24 tot en met 28 juli

Beeld: iStock