Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Deze dingen herken je alleen als je verslaafd was aan MSN

Geef maar toe, ook jij herkent ze!

Deze dingen herken je alleen als je verslaafd was aan MSN

Hoewel we vandaag de dag alleen nog maar gebruik maken van WhatsApp, hebben we ook tijden gekend waarin we allemaal als een gek naar huis fietsten van school, om meteen achter de computer te duiken. Jep, er was een tijd dat we nog geen mobieltjes hadden en alleen konden 'chatten' vanuit huis. Deze dingen herken je alleen als je verslaafd was aan MSN Messenger.

1. Zoals we eerder al zeiden: na schooltijd haastte je je naar huis om meteen achter die immense computer te duiken. Het eerste wat je deed was je MSN opstarten.

2. Om vervolgens niet meteen online te gaan, maar eerst je status op offline te laten. Pas als je zag dat je lover online ging, besloot jij je status ook te veranderen naar 'online'.

3. Begon je crush niet meteen te praten? Dan bleef je net zo lang offline en online gaan, tot 'ie wel de moeite móest nemen om iets te zeggen. Tja, die melding dat je steeds weer opnieuw online kwam, kon 'ie niet blijven negeren.

4. Om vervolgens 'nonchalant' laat te reageren als hij eindelijk een berichtje stuurde, omdat je niet wanhopig over wilde komen. #Hardtoget.

5. Praatte je niet met afgekorte woorden, zoals BRB (Be Right Back), dan waren het wel zinnen met heel veel cijfers en hoofdletters erin verwerkt: 'H0oi M0ppie! hOe Ga4T hEt?'

6. Het leek vroeger wel een sport te zijn om de beste songteksten te verwerken in je 'status'.

7. Herken je de buzzers nog? Die stuurde je net zo lang naar je besties, tot je computer erdoor vastliep.

8. Je kende alle codes voor de emoticons uit je hoofd: (K)(L) stuurde je bijvoorbeeld als je iemand een kusje met een hartje wilde sturen.

9. Naast die kusjes en hartjes liet je je BFF's en vriendje maar al te graag weten hoeveel je wel niet om ze gaf. WJNMK, NWLY, NTB, HVJ en HHVVJ waren slechts een paar afkortingen die je hiervoor gebruikte.

10. Ken je Chatman nog? Als je je verveelde, begon je maar tegen Chatman te praten, die reageerde tenminste wél altijd.

11. Je kende letterlijk elk MSN-geluidje uit je hoofd. Alles had weer een andere betekenis en ja, je wist precies wanneer jij er wel of niet op moest reageren.

Bron: Cosmopolitan UK Beeld: iStock