Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zo zorg je ervoor dat de stoel naast je in het vliegtuig leeg is

En het kost je geen cent extra.

Zo zorg je ervoor dat de stoel naast je in het vliegtuig leeg is

De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent dat de vakanties weer massaal geboekt worden. Een reis naar een mooi land met een luxe resort staat vaak bovenaan de wishlist, maar voordat je daar bent moet je vaak nog een paar uurtjes in het vliegtuig vertoeven. Vaak heb je dan niet de meeste comfort, maar dat is dus eigenlijk veel simpeler dan gedacht. En het kost je geen cent extra.

Krap

Het moment waar je heel het jaar al naar uitkijkt, want op vakantie is het even ‘niks moet, alles mag’. Hoewel je vaak weken uitkijkt naar de vakantie, pijnigen we onszelf in het vliegtuig met te krappe ruimtes. Maar hé, zolang de businessclass niet te betalen is, moet je het er maar mee doen. Of toch niet…

Beste plekken

Er is namelijk een simpel trucje waardoor je jezelf kosteloos wat extra comfort kunt veroorloven, namelijk dat de stoel naast je vrij is en jij dus net even wat breder kunt zitten dan normaal. Mocht je bijvoorbeeld met je geliefde reizen en hebben jullie geen behoefte aan een derde persoon in de rij, boek dan de plek bij het raam én het gangpad. In de meeste gevallen is het zo dat luchtvaartmaatschappijen de middelste plek dan vrij laten, want hé, niemand wil tussen een verliefd koppel in zitten.

Stoelverdeling

Mocht je in je eentje reizen dan heb je nog meer kans op een vrij plekje naast je. Zorg ervoor dat je een goede stoel te kiest, door bijvoorbeeld achterin een plekje bij het gangpad te reserveren. Daarnaast zou je ook de stoelverdeling in de gaten kunnen houden, zodat je zelfs op het allerlaatste moment nog een gunstig plekje kunt veroveren.

Het is niet voor niets vakantie, dus gun jezelf die comfort. Ook tijdens de vlucht naar je droombestemming!

Lees ook: Dit zijn de goedkoopste bestemmingen in het hoogseizoen

Bron: Cosmopolitan UK Beeld: iStock