Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zo wordt ongesteld zijn minder erg

Een aantal tips op een rijtje.

Zo wordt ongesteld zijn minder erg

Moeder natuur maakt het ons soms best moeilijk. Wist je bijvoorbeeld dat je gemiddeld 400 keer in je leven ongesteld wordt? Jep, true story. En hoeveel je er ook al achter de rug hebt, het blijft een vervelende tijd van de maand. De chocoladerepen vliegen er doorheen en je liefje verstopt zich het liefst een week. Maar vanaf nu wordt ongesteld zijn een feestje! Oké, niet echt, maar we hebben wel een paar life changing tips voor je.

5 tips

1. Eet pure chocolade

Tijdens je ongesteldheid verlies je veel magnesium. Chocolade dat uit 70% cacao bestaat, vult dit weer aan. Verantwoord chocolade eten, we love it!

2. Vermijd cafeïne We vertellen het je niet graag, maar je dagelijkse latte macchiato zul je moeten laten staan. Cafeïne staat erom bekend ongesteldheid-symptomen erger te maken.

3. Slaap meer Dat hoef je ons geen twee keer te vertellen! Het is bewezen dat je minder goed slaapt als je ongesteld bent. Hierdoor word je sneller chagrijnig. Dus: kruikje erbij en rol je snel onder de dekens.

4. Meer seks Geen zin om tussen de lakens te duiken als je ongesteld bent? Zorg er dan maar voor dat je wél zin krijgt. De liefde bedrijven zorgt er namelijk voor dat de spieren down under ontspannen. Jij blij en je vriend blij.

5. Yoga Bewegen tijdens je menstruatie is sowieso goed. Maar heb je ooit aan yoga gedacht? Dit verlicht pijn en krampen

Kijk jij al uit naar je volgende ongesteldheid?

Enne, weet je wel hoeveel geld je aan ongesteld zijn kwijt bent? Bizar veel! Klik HIER.

Lees ook: Real life: 'Ik ben elke dag ongesteld'

Beeld: iStock