Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

De grootste festival blunders van onze lezeressen - deel 2

Hilarisch!

De grootste festival blunders van onze lezeressen - deel 2

Geen betere manier om de zomer te vieren dan met een goed festival. Toch verloopt het niet altijd gladjes, getuige deze verhalen van lezeressen. Die weten inmiddels: dit doe ik nooit meer op een festival...

YARA (32): "Haar relatie was na acht jaar uit, dus mijn vriendin kon wel een verzetje gebruiken. Ik nam haar mee naar een festival in de bossen bij Rotterdam. ‘Kijk dan hoeveel sjans je hebt!’, riep ik, maar ze moest van geen mannen weten. Totdat ik de ideale gegadigde voor haar vond. Met een smoes knoopte ik een praatje met hem aan en stelde hen aan elkaar voor. Ik had gelijk: het klikte. Iets té goed, want de rest van het festival, zeker nog zo’n zes uur, had ze alleen nog maar oog voor hém, en hing ik er maar een beetje bij, want zijn vrienden waren niet heel boeiend. Het had een gezellig uitje met mijn vriendin moeten worden, maar ik voelde me het vijfde wiel aan de wagen. Ik speel nooit meer voor matchmaker."

CHLOË (25): "Zomer 2015, Welcome to the future. Bij het hoofdpodium werden bloemen uitgedeeld aan het publiek. Mijn vriendin, die voor haar werk een Instagram-verslag moest maken van het festival, wilde vanaf het podium een foto maken van de menigte met bloemen. We hadden een backstagebandje, maar omlopen zou te lang duren. Vriendelijk vroegen we de beveiliging of we over het hek naar het podium mochten klimmen. In de snelheid om het juiste moment vast te leggen klom ik over het hek, en onhandig als ik ben viel ik eraf. Het resultaat: een blauw oog en een half jaar niet sporten omdat er een zenuw in mijn nek bekneld zat. En we waren broodnuchter!"

SUSAN (37): "Een aantal jaar geleden barstte er boven Pinkpop noodweer uit, met heftige regenval en zwaar onweer. Maar Metallica kwam, en dat moest en zou ik zien. Ik bleef, maar raakte mijn man en vriendin kwijt; iedereen zag er hetzelfde uit met zo’n regencape aan. Vanwege het onweer was het gevaarlijk om te blijven staan, dus we gingen zitten, in het laagje water dat op het gras stond. De regen sijpelde ook zo mijn kleding in, ik was drijfnat en ijskoud. Moraal van dit verhaal: voortaan toch maar schuilen voor de regen."

PASCALE (31): "De les van Zwarte Cross 2015: zorg dat je nooit out of beer bent. Ben je dat wel, dan is het niet zo chic om, zoals mijn vriendin en ik deden, tijdens de hoofdact uit alle voortenten een of twee blikjes bier te jatten."