Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

6 handige keukenhacks

Graag gedaan!

6 handige keukenhacks

Ben jij geen keukenprinses? No worries, deze slimme tips brengen daar verandering in.

1. Zó is je avocado binnen no-time perfect zacht

Meestal worden niet rijpe avocado's binnen een week bruin en zijn ze te eten. Maar kijk wel uit, want als je te lang wacht, worden ze ook bruin vanbinnen en dat is weer niet lekker. Maar hoe zorg je ervoor dat een te harde avocado sneller rijpt? Stop je avocado in een papieren zak met een appel en voor je het weet heb jij de lekkerste smeuïge avocado. De appel geeft namelijk een bepaald stofje af wat het rijpingsproces van bijvoorbeeld een avocado versnelt.

2. Zó voorkom je overkoken

Heb je een pan met kokend water opstaan en wil je overkoken voorkomen? Leg een houten pollepel in de pan en je zult zien dat het niet overkookt.

3. Nooit meer huilen tijdens snijden uien

Er is een simpele oplossing die er voor zorgt dat je nooit meer huilt van een ui. Leg je ui vijftien minuten voordat je hem gaat snijden in de vriezer. Doordat de ui koud is komen de stofjes die je aan het huilen maken niet vrij. En zullen er dus geen tranen over je wangen rollen.

4. Zo worden je tomaten lekkerder

Het gebeurt weleens dat je de supermarkt alleen onrijpe tomaten tegenkomt. De smaak is niet zo lekker, maar daar kun je dus heel makkelijk verandering in brengen. Wat moet je doen? Leg je tomaten vijf minuten in warm water (denk aan zo'n 50 graden) en laat ze daarna weer afkoelen. Wedden dat ze nu net zo lekker smaken als die zongerijpte tomaten die at op vakantie in Italië?

5. Aardappel schillen zonder mes

Houd jij niet van aardappelen schillen? Dan is dit dé oplossing voor jou. Kook de aardappels en leg ze vervolgens in een ijsbad. Na een paar minuten begint de schil te scheuren waardoor je hem er heel makkelijk af kan halen. You're welcome!

6. Test: is je eitje nog eetbaar?

Als je wilt weten hoe vers je ei nog is, moet je hem in een bakje met water laten zakken. Zakt hij naar de bodem en valt hij op zijn zij? Dan is hij nog vers. Doet hij er lang over om naar de bodem te zakken of zakt hij helemaal niet? Dan kun je hem niet meer eten.

Voel jij je nu een echte keukenprinses? Neem dan eens een kijkje op Habitas Online. Want ook met mooie spullentjes in de keuken wordt het allemaal een stuk leuker!