Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit ene ding maakt jullie relatie nog sterker

Doen jij en je lover dit ook?

Dit ene ding maakt jullie relatie nog sterker

Hoe gelukkig jullie ook al zijn nu samen; dit ene ding maakt jullie relatie nóg sterker. Uit onderzoek blijkt dat stelletjes die meer lachen samen, langer bij elkaar blijven. Heb je elke dag wel een moment dat jullie samen lachen? Dan zijn jullie meant to be.

Laugh together, stay together

Psychologen van de Universiteit van North Carolina deden onderzoek naar de kwaliteit van relaties. Zo ondervroegen ze 71 koppels die vier jaar of langer samen zijn over hun relatie en of ze gelukkig zijn samen.

Het moment dat de stelletjes werd gevraagd hoe ze elkaar voor het eerst ontmoetten, was het moment dat sommigen van hen meer dan eens moesten lachen terwijl ze het verhaal vertelden. Hoe meer ze moesten lachen, des te hoger de kwaliteit van de relatie bleek te zijn. Daarnaast was ook te zien dat deze stelletjes closer en een grote steun voor elkaar zijn.

Niet helemaal duidelijk

Het is echter niet duidelijk of samen lachen daadwerkelijk ervoor zorgt dat een relatie beter wordt, of dat een gelukkig stel nu eenmaal veel lacht samen. Toch lijkt het ons geen slecht idee om either way meer met elkaar te lachen! En daarnaast is het ook nog eens goed voor je gezondheid. Wat wil een mens nog meer?

Lees ook: 7 Tekenen dat hij (nog steeds) tot over zijn oren verliefd op je is

Bron: Glamour US, Beeld: Getty