Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Hier zou je het over moeten hebben tijdens je eerste date

Doe er je voordeel mee!

Hier zou je het over moeten hebben tijdens je eerste date

Een eerste date is altijd spannend en het gesprek loopt niet altijd even vloeiend. Gelukkig helpt deze nieuwe studie ons een beetje onderweg. Daarin staat namelijk precies waar je het wél en absoluut niet over moet hebben als je uit bent op date nummer twee! Komen ze:

5 onderwerpen

1) Praat over reizen en niet over films In een onderzoek van Richard Wiseman kwam naar voren dat minder dan 9% van de koppels die het hadden over films op een tweede date wilde. Daarentegen wilde 18% van de mensen die het over reizen hadden, maar al te graag nog een keertje afspreken. Hoe dat komt? Praten over het maken van droomreizen en leuke stedentrips zorgt ervoor dat men zich vrolijk voelt en daardoor worden zij sneller gezien als aantrekkelijk.

2) Het draait niet alleen om het gesprek Probeer het gesprek niet te domineren, maar zorg er wel voor dat je geïnteresseerd overkomt. Het gaat allemaal om balans. Voeg wat toe aan wat hij zegt en kaats gerust een balletje terug. Maar laat hem ook zijn woordje doen!

3) Deel geheimen Het uitwisselen van emotionele of persoonlijke informatie zorgt voor verbondenheid. Arthur Aron, een psycholoog aan de State University van New York, ontdekte tijdens zijn onderzoek dat hierdoor binnen een tijdsbestek van nog geen uur een band kon worden gecreëerd die soms sterker is dan een levenslange vriendschap.

4) Open vragen Mocht het gesprek dan toch niet op gang komen? Let er dan op dat je voornamelijk open vragen stelt. Deze zorgen ervoor dat het gesprek niet stilvalt en hij wel antwoord moet geven op jouw vragen.

5) Als je er meer van verwacht Gek feitje: als je aan het eind van de avond met hemin bed wilt belanden, kun je het beste vragen of hij van de smaak van bier houdt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je 60% meer kans hebt om het bed in te duiken na de eerste date met mensen die van bier houden, ongeacht het geslacht. Ook handig als hij jou dezelfde vraag stelt!

Lees ook: 5 Date-fouten die ook jij maakt

Bron: Time, Beeld: Istock